ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Κορίνθου: Κατάργηση του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών

Την αντίθεσή του ως προς την συνέχιση της λειτουργίας του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στο παλαιό στρατόπεδο της Κορίνθου (τέως 6ο Σύνταγμα Πεζικού) ή στη μετατροπή του σε Κέντρο Ανοικτής Φιλοξενίας, εξέφρασε το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, αργά το βράδυ της Τετάρτης, ζητώντας παράλληλα, οι εγκαταστάσεις του παλαιού στρατοπέδου να αποδοθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση για να αξιοποιηθούν προς όφελος των κατοίκων της Κορίνθου.

Στην συζήτηση, που παρίστατο και ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς «να μη διανοηθούν να εφαρμόσουν ξανά πρόχειρες πολιτικές» και τόνισε τη σταθερή άποψη της περιφερειακής Αρχής, ότι το Κέντρο θα πρέπει να κλείσει, για πολλούς λόγους, πρωτίστως όμως για λόγους δημόσιας υγείας.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε, ότι πρόθεση της περιφερειακής Αρχής είναι να δώσει χρόνο, έτσι ώστε να σχεδιαστεί με ορθότητα και σοβαρότητα η διαμόρφωση μιας νέας ολοκληρωμένης πολιτικής για τους μετανάστες, στην οποία ενεργά θα συμμετάσχει, υπογραμμίζοντας, ότι «πρόθεσή μας είναι εμείς να αντιμετωπίσουμε τα δικά μας προβλήματα και όχι να τα μεταθέσουμε σε άλλες περιφέρειες».

Επισημάνθηκε επίσης, ότι το αίτημα της περιφερειακής Αρχής σε συνεργασία με τη δημοτική Αρχή της Κορίνθου, για επαναχρησιμοποίηση του παλαιού στρατοπέδου προς εξυπηρέτηση των αναγκών των αυτοδιοικητικών θεσμών, παραμένει ισχυρό και υπογραμμίστηκε η ετοιμότητα της Περιφέρειας για την υποβολή σχεδίων αξιοποίησής του.

Επιπλέον ο κ. Τατούλης έκανε εκτενή αναφορά στην παρέμβαση που είχε κάνει το 2012 στον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικο Δένδια, σημειώνοντας μάλιστα, ότι «δεν υπήρξε καμία συμφωνία από την πλευρά μας με τις πρόχειρες παρεμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης και μάλιστα τόνιζα ότι αν δεν ληφθούν μέτρα η κατάσταση κινδυνεύει να βγει εκτός ελέγχου».

Παράλληλα, χαρακτήρισε πρόχειρη και συναισθηματικά φορτισμένη την άποψη που εξέφρασε ο υπουργός, «χωρίς ολοκληρωμένη προσέγγιση, ούτε εμπειρία στην αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων» και σημείωσε, ότι τα ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας προϋποθέτουν «χαλαρότητα» στη διαχείρισή τους, γεγονός το οποίο συνεπάγεται συνθήκες επικινδυνότητας.

 

Πηγή: http://www.tanea.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top