ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δίχως βίζα οι Σαουδάραβες στην Αλβανία

Οι Σαουδάραβες δεν χρειάζονται πλέον βίζα για να επισκεφθούν την Αλβανία αυτό το καλοκαίρι!

Η νοτιοανατολική ευρωπαϊκή χώρα με μουσουλμανικό πληθυσμό, έχει καταργήσει τις θεωρήσεις εισόδου για τους Σαουδάραβες για την περίοδο που αρχίζει από τις 25 Μαΐου μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ενισχύσει τον τουρισμό στη χώρα.

“Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αλβανίας έλαβε την απόφαση να καταργήσει τη θεώρηση εισόδου για τους πολίτες της Σαουδικής Αραβίας κατά τη θερινή περίοδο που αρχίζει από τις 25 Μαΐου μέχρι τις 25 του Σεπτεμβρίου 2014 , ” είπε τη Δευτέρα ο Saimir Bala , Επιτετραμμένος στην πρεσβεία της Αλβανίας στην Σαουδική Αραβία.

« Ελπίζουμε να διευκολυνθούν οι πολίτες της Σαουδικής να επισκεφθούν τη Δημοκρατία της Αλβανίας και να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές του τοπίου της Αλβανίας “, πρόσθεσε .

Εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό το πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης που υποστηρίζεται έντονα από την Αλβανική κυβέρνηση θα ενισχύσει τις επιχειρήσεις και τον τουρισμό μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Αλβανίας .

Είπε ακόμη ότι η απόφαση για την κατάργηση της θεώρησης εισόδου στη Δημοκρατία της Αλβανίας ισχύει επίσης για τους πολίτες του Κουβέιτ , Κατάρ , Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ομάν .

Σύμφωνα με τις στατιστικές , οι Σαουδάραβες τουρίστες ξόδεψαν  το περασμένο καλοκαίρι το υπερβολικό ποσό των  40 δισ. Σαουδαραβικά Ρεάλια (περίπου13 δις Δολάρια)  με το Ντουμπάι να παραμένει ο αγαπημένος τουριστικός προορισμός . Ωστόσο , ένας τεράστιος αριθμός Σαουδαράβων ταξίδεψε επίσης και στο εξωτερικό, ειδικά στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου .

ΠΗΓΗ http://www.balkans.com/gr/open-news.php?uniquenumber=193496

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top