Ειδήσεις για μετανάστες

Διατηρείται στα 250.000 το όριο επένδυσης ευρώ για να πάρουν άδεια διαμονής κάτοικοι τρίτων χωρών

Διατηρείται στα 250.000 το όριο επένδυσης ευρώ για να πάρουν άδεια διαμονής κάτοικοι τρίτων χωρών

Σε συνέχεια της δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με τη συλλογή προτάσεων από φορείς της εγχώριας αγοράς για τη βελτίωση του προγράμματος Greece My Residence: Golden Visa Program, πραγματοποιήθηκε  ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με το συντονισμό του υφυπουργού κ. Στέργιου Πιτσιόρλα προκειμένου να συζητηθούν τα αποτελέσματα.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε ότι διατηρείται στα σημερινά επίπεδα το κόστος του προγράμματος «Greek Golden Visa», που προσφέρει άδειες διαμονής σε κατοίκους τρίτων χωρών και μέλη των οικογενειών τους, όταν αυτοί επενδύουν πάνω από 250.000 ευρώ σε ακίνητα και οποιαδήποτε άλλη επενδυτική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης και λαμβάνοντας υπόψιν τα αποτελέσματα της διαβούλευσης, αποφασίσθηκαν και τα ακόλουθα:

  1.  Να μην μεταβληθεί το κόστος του προγράμματος και να διατηρηθεί στο επίπεδο των 250.000 ευρώ, όπως ισχύει αυτή τη στιγμή.
  2. Να βελτιστοποιηθεί και να καταγραφεί η διαδικασία λήψης βιομετρικών στοιχείων βήμα προς βήμα και να διαμορφωθεί ενημερωτικό υλικό που θα είναι άμεσα διαθέσιμο στους ενδιαφερόμενους στα προξενεία της χώρας μας.
  3. Να συζητηθούν με τα εμπλεκόμενα υπουργεία ζητήματα ιθαγένειας και να εξετασθούν τόσο η διαμόρφωση σχετικού προγράμματος, όσο και οι όροι και προϋποθέσεις χορήγησής της.
  4. Να εξετασθεί η επέκταση του προγράμματος και σε άλλες μορφές επενδύσεων ύψους τουλάχιστον 250.000 ευρώ (π.χ. αγορά ομολόγων, αγορά μετοχών επενδυτικών ταμείων κτλ.).
  5. Να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών με σκοπό την ενημέρωση των Γραφείων Οικονομικών Εμπορικών Υποθέσεων των κατά τόπους Πρεσβειών για το πρόγραμμα.
  6.  Να μελετηθεί το σύνολο των προτάσεων της διαβούλευσης από τα εμπλεκόμενα υπουργεία και να κατατεθούν άμεσα σχετικές εισηγήσεις.

www.dikaiologitika.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top