ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διάσωση μεταναστών στη Κω

Δεκατέσσερις μετανάστες, εντοπίστηκαν και διεσώθησαν, βραδινές ώρες χθες, μετά από επιτυχή επιχείρηση στελεχών του Λιμενικού Σώματος. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή ΒΑ των ακτών της ν. Κω και εντάσσεται στο πλαίσιο των καθημερινών επιχειρήσεων που επιτελεί το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή στα θαλάσσια σύνορα της χώρας.

Ειδικότερα, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας, εντόπισε στην εν λόγω περιοχή, ταχύπλοο σκάφος να πλέει χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας. Λόγω της εισροής υδάτων που παρουσίαζε το σκάφος, ξεκίνησε άμεσα η επιχείρηση διάσωσης, με το πλήρωμα να προβαίνει στην ασφαλή περισυλλογή των αλλοδαπών. Στο εν λόγω σκάφος, διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν μια γυναίκα, τέσσερα ανήλικα παιδιά και εννέα άνδρες, ο ένας εκ των οποίων φέρεται ως διακινητής των επιβαινόντων.
Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα της Κω, όπου και συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από το Λιμεναρχείο Κω, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταχύπλοο σκάφος.

ΠΗΓΗ http://www.zougla.gr/zouglaport/limeniko-soma/article/entopismos-ke-diasosi-paranomon-metanaston-sti-ko

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top