ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαψεύδονται οι φήμες για τις ‘ελευθέρας’ σε παράτυπους μετανάστες

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες περί ανοίγματος των κέντρων κράτησης και μη σύλληψης των μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στη χώρα.

«Δεν έχει βγει καμιά τέτοια ανακοίνωση-έγγραφο από κανένα πολιτικό πρόσωπο του υπουργείου. Ούτε εγώ, ούτε ο υπουργός Εσωτερικών, ούτε η αναπληρώτρια υπουργός κ. Χριστοδουλοπούλου έχουμε βγάλει κάτι τέτοιο. Διερευνά το θέμα ο αρχηγός της Αστυνομίας και το επιτελείο. Πιθανόν κάποιος ταξίαρχος να έχει βγάλει κάποια διαταγή. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι επειδή αργούν οι κρίσεις, κάποιος δημιουργεί τέτοια ζητήματα».
Αυτή ήταν η δήλωση του Γιάννη Πανούση προς Το Βήμα στο ζήτημα που ανέκυψε, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το ΣΚΑΙ, για άνοιγμα των κέντρων κράτησης μεταναστών. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, όποιος παράνομος μετανάστης εισέρχεται στη χώρα, δεν θα κρατείτο και θα του δίνονται έγγραφα ισχύος 1 μήνα, σε περίπτωση που θέλει να εγκαταλείψει τη χώρα ή 6μηνη άδεια παραμονής, αν επιλέξει να παραμείνει χωρίς να διευκρινίζεται τι θα συμβεί μετά.

ΠΗΓΗ http://news247.gr/eidiseis/koinonia/paraplhroforhsh-xwris-sunora-diapseudontai-oi-fhmes-gia-tis-eleytheras-se-paratypoys-metanastes.3337721.html

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top