Shqip

Dhënja e nënshtetësisë greke do vonoj akoma më shumë

Nënshtetësia greke, 5 ndryshimet që do të prekin emigrantët shqiptarë

Me një vendim të ministrit të ri të brendshëm të Greqisë, Panajoti Thodhorikako, pritet te vonohet akoma më shumë koha e marrjes të nënshtetësisë greke për emigrantët që kanë aplikuar.

Më konkretisht ministri i ri i brendshëm, shfuqizoj dekretin e qeverisë të mëparshme, ku mbas përfundimit të proçedurës, firmën e fundit për dhënjen e nënshtetësisë e jepte drejtori i Drejtorisë së Nënshtetësisë në rrethet përkatëse. Sipas urdhërit të ri të Ministrit, Drejtorëve të Emigracionit u hiqet kjo e drejte, dhe firmosja e vendimit të dhënjes së nënshtetësisë do i kaloj ministrit.

Pra sipas këtij vendimi, të gjithë kërkesat, nga e gjithë Greqia, duhet të vijnë në ministri dhe ti firmosi vetë ministri. Automatikisht ky vendim pritet të rrisë akoma më shumë kohën e marrjes të nënshtetësisë greke nga emigrantët, që deri tani arrin deri ne 2,5 vite nga momenti i aplikimit fillestar.

 

The Latest

To Top

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες περισσότερα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες οι οποίες μας βοηθούν να προσωποποιήσουμε το περιεχόμενο, να ρυθμίσουμε και να μετρήσουμε τις διαφημίσεις, και να παρέχουμε πιο ασφαλή εμπειρία στο Albanians.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες περισσότερα

Close