ΑΛΒΑΝΙΑ

Δερμί η μαγευτική παραλία της Αλβανίας

Δερμί η μαγευτική παραλία της Αλβανίας

[maxbutton id=”5″]

Το Δερμί (Αλβανικά: Dhërmi) είναι ένα από τα επτά χωριά της Χειμάρρας της Νοτίου Αλβανίας. Ανήκουν διοικητικά, στον δήμο Χειμάρρας, της επαρχίας Αυλώνα, του νομού Αυλώνα. Το Δερμί απέχει 42 χιλιόμετρα από την πόλης της Αυλώνας, περίπου την ίδια απόσταση από τους Αγίους Σαράντα και 60 χιλιόμετρα από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Το χωριό είναι χτισμένο, σε υψόμετρο 200 περίπου μέτρων, σε μια πλαγιά των Κεραύνιων Όρων (Αλβανικά:Malet e Vetëtimës), που το περιβάλλουν από τη βόρεια και τη βορειοανατολική πλευρά του.

Στη νοτιοδυτική πλευρά  βρίσκεται η κορυφή Τσίκα των Ακροκεραυνείων, που καταλήγουν στα νοτιοδυτικά στο Ιόνιο Πέλαγος, ενώ σε απόσταση στα νότια είναι η Κέρκυρα. Το χωριό περιλαμβάνει τρεις συνοικίες: το Γκιλέκ, το Καλάμι, τα Κοντράκια και το Δερμί Σε μικρή απόσταση είναι το χωριό Παλάσα.

Η παραλία στο Δερμί θεωρείται αν όχι η καλύτερη, στις 5 καλύτερες της Αλβανίας, με καταγάλανα νερά απίστευτης ομορφιάς, κάνοντας την περιοχή ένα δημοφιλές καλοκαιρινό προορισμό. Για αυτό το λόγο εξάλλου η περιοχή γνώρισε τα τελευταία χρόνια μια μαζική κατασκευή εγκαταστάσεων διαμονής, όπως συγκροτήματα από ξύλινες βίλες και ξενοδοχεία.

Το Δερμί θεωρούνται επίσης από την Αλβανική νεολαία ως προορισμός για νυχτερινή ζωή , και γιαυτό στην περιοχή βρίσκονται  τα καλύτερα καλοκαιρινά νυχτερινά κέντρα της Αλβανίας, οπου διοργανώνονται μεγάλα events από Αλβανούς και ξένους καλλιτέχνες.

Δρυμάδες Αλβανία (1) Δρυμάδες Αλβανία (2) Δρυμάδες Αλβανία (3) Δρυμάδες Αλβανία (4) Δρυμάδες Αλβανία (5) Δρυμάδες Αλβανία (6) Δρυμάδες Αλβανία (7) Δρυμάδες Αλβανία (8) Δρυμάδες Αλβανία (9)

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top