ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Denoncim për Leje qëndrimi fallco për emigrantët në Athinë. Ndërhyn Ministri i Brendëshëm

mihelakis-570-800x457

Greqi Athinë. Siç u bë e ditur në websitin

e ministrisë të brendëshme greke, Ministri i Brendëshëm i Greqisë Janis Mihaelakis, dërgoi më datë 7/11/2013 në Prokurorinë e Athinës, në  Inspektorin e Përgjithshëm të Administratës Publike si dhe tek  Sekretarin e Përgjithshëm të Administratës së Decentralizuar një denoncim  që ka mbërritur në zyrën e tij, me anë të një letre dhe që si dërgues shkruhet “Nënpunësit  në Drejtorinë e Emigracionit të Bashkisë të Athinës”

 

Denoncimi ka të bëj me shkelje nga ana e disa nënpunësve të Drejtorisë të Emigracionit, të proçedurës të legalizimit të emigrantëve.

Sipas denoncimit, qënda e shërbimit të emigrantëve të Bashkisë të Athinës, në rrugën Psaron dhe Mezonos 45, është kthyer në industri, fallcifikimi dhe nxjerrjesh vërtetimesh të paligjëshme.

Sipas denoncimit janë me qindra mijëra emigrantë të cilët  nuk përmbushin dokumentacionin e duhur për aplikim dhe  nuk mund të paisen me leje qëndrimi. Kështu që dosja e tyre është me dokumenta mangut dhe si pasojë ata nuk mund të marrin vërtetimin e dorëzimit të dokumentave, të njohur si vërtetimi blu, por vetëm numër protokolli.

Por kundrejt një pagese, emigranti mund të siguroi vërtetimin blu dhe të levizi i lirë për dy tre vjet brënda dhe jashtë Greqisë.

Midis të tjerash, letër denoncimi i referohet dhe shumë veprimeve të paligjëshme që janë bërë nga disa nënpunës të kësaj drejtorie.

Ministri i Brendëshëm Janis Mihaelakis menjëherë ka informuar organet e lartpërmendura me qëllim të hetohet mbi vërtetësinë e akuzave që shkruhen në letër.

 

albanians.gr

LEXONI AKOMA

Διερεύνηση καταγγελίας για το Κέντρο Αλλοδαπών του Δ.

Αθηναίων

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top