ΑΛΒΑΝΙΑ

Δεν θα κατασκευαστεί ο δρόμος Ιωάννινα Κακαβιά-Αλβανία

Δεν θα κατασκευαστεί ο δρόμος Ιωάννινα Κακαβιά-Αλβανία

Όλο και απομακρύνεται το ενδεχόμενο κατασκευής της επέκτασης της Ιόνιας Οδού από τα Ιωάννινα μέχρι την Κακαβιά. Όπως όλα δείχνουν το συγκεκριμένο τμήμα δεν φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα για υλοποίηση καθώς αυτή δίδεται για την κάθετη σύνδεση αστικών περιοχών με τον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού.

Με δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στο περιθώριο επίσκεψης του στην Πρέβεζα, για το συγκεκριμένο ζήτημα είπε: “Η ολοκλήρωση των οδικών υποδομών της Ηπείρου κατά τη γνώμη μου είναι η παραιόνια, είναι οι συνδέσεις των μεγάλων αστικών κέντρων που συζητήσαμε πριν και στη συνέχεια είναι η σύνδεση της Ιόνιας με την Αλβανία”.

Αυτό εν ολίγοις σημαίνει ότι το τμήμα που θα φτάσει την Ιόνια Οδό στα σύνορα με την Αλβανία δεν θα το δούμε να υλοποιείται σύντομα. Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για τμήμα 60χλμ με κόστος που εκτιμάται σε 300εκ.ευρώ.

Οι μελέτες είναι σχεδόν ολοκληρωμένες ενώ είναι από τα σημαντικότερα αιτήματα της Περιφέρειας Ηπείρου που θεωρεί ότι η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού θα γίνει με την επέκτασης της μέχρι τα Ελληνο-Αλβανικά σύνορα στην Κακαβιά.

Εφόσον υλοποιηθεί αυτό το έργο η απόσταση Αθήνα-Κακαβιά θα είναι μόλις 4 ώρες από περίπου 6 ώρες και 30 λεπτά που είναι σήμερα.

ΠΗΓΗ http://www.ypodomes.com/index.php/autokinitodromoi/uperastikoi/ionia-odos/item/38904-ionia-odos-apomakrynetai-i-ylopoiisi-tou-tmimatos-ioannina-kakavia?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top