ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν έγινε σημαιοφόρος λόγω αλβανικής καταγωγής (VIDEO)

Ζητήματα που υπενθυμίζουν ένα σκοτεινό παρελθόν , επανέρχονται ακόμη με δραματικό τρόπο στη ελληνική κοινωνία. Δεν άφησαν μαθήτρια από την Αλβανία να κρατήσει τη σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, λόγω της καταγωγής της σε σχολείο των Φαρσάλων.

 

Το περιστατικό συνέβη στα Φάρσαλα, με την πρώτη σε βαθμολογία μαθήτρια από την Αλβανία, να μη γίνεται σημαιοφόρος λόγω των αντιδράσεων των συμμαθητών της, οι οποίοι, όπως αναφέρει ο διευθυντής του σχολείου, τον ενημέρωσαν πως αν η μαθήτρια γίνει σημαιοφόρος θα ειδοποιήσουν μέχρι και τη Χρυσή Αυγή, αναφέρει σε δημοσίευμα του ο ιστότοπος onlarissa.gr.

 

Έπειτα από τις αντιδράσεις αυτές, ο διευθυντής του σχολείου Κώστας Πάνος, απευθύνθηκε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Λάρισας, μεταφέροντας το όλο θέμα που είχε δημιουργηθεί. Η πρώτη απάντηση ήταν πως «πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος» που προέβλεπε πως τη σημαία θα έπαιρνε ο πρώτος σε βαθμολογία μαθητής.

 

Ακολούθησε νέα επικοινωνία,  με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση η οποία συμβούλεψε τη διεύθυνση του ΕΠΑΛ να χειριστεί η ίδια το θέμα σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους.

 

Στη συνέχεια, ο διευθυντής αναφέρει ότι είχε επαφές και με το δεκαπενταμελές του σχολείου, το οποίο δεν εξέφρασε αντίθεση για να γίνει σημαιοφόρος η μαθήτρια, στη συνέχεια μίλησε εκ νέου με τη μαθήτρια η οποία δέχθηκε να παραδώσει τη σημαία στην επόμενη σε βαθμολογική επίδοση συμμαθήτριά της.

 

Μάλιστα, στο πλαίσιο της μαθητικής εορτής την περασμένη Παρασκευή, η μαθήτρια ορίστηκε αρχικά ως σημαιοφόρος από τη διεύθυνση του σχολείου, κράτησε τη σημαία για μερικά λεπτά και στη συνέχεια εξήγησε στους συμμαθητές της πως την παραδίδει επειδή «σέβεται τη σημαία, το διευθυντή, τους καθηγητές και τους συμμαθητές της και όχι επειδή φοβάται», σύμφωνα με τον διευθυντή τιου ΕΠΑΛ Φαρσάλων.

 

Τελικά, η μαθήτρια παρέλασε ως παραστάτρια.

 

Δείτε τι δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου

{youtube}sFlF5caO0RY{/youtube}

Πήγη www.theinsider.gr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top