ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν απέδωσε τα αναμενόμενα η “Χρυσή Βίζα”

Περιορισμένες ήταν οι αγορές ακινήτων από ξένους υπηκόους μέσω του προγράμματος παροχής 5ετούς άδειας διαμονής σε όσους επενδύουν περισσότερα από €250.000 στην εγχώρια αγορά real estate.

Περί τα 250 ακίνητα πωλήθηκαν την τελευταία τριετία σε ξένους μέσω του ελληνικού προγράμματος της Χρυσής Βίζας, δηλαδή της πενταετούς άδειας διαμονής για υπηκόους τρίτων χωρών που επενδύουν περισσότερα από 250.000 ευρώ στην εγχώρια αγορά real estate.

Με βάση τα ίδια στοιχεία, τα έσοδα από το πρόγραμμα μπορούν να χαρακτηριστούν επιεικώς πενιχρά αφού δεν ξεπερνούν τα 65 εκατ. ευρώ. Για λόγους σύγκρισης, τα έσοδα της Πορτογαλίας από το αντίστοιχο πρόγραμμα Χρυσής Βίζας είχαν φτάσει τα 700 εκατ. ευρώ μέχρι τα μέσα του 2014.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Οκτωβρίου η διοίκηση του Enterprise Greeceείχε ανακοινώσει πως μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου είχαν παραχωρηθεί 436 άδειες διαμονής (σε αγοραστές και μέλη των οικογενειών τους) ενώ στην ουρά βρίσκονταν άλλες 83. Αποδεικνύεται πως η πλειοψηφία των αδειών παραμονής κατευθύνθηκε σε υπηκόους τρίτων χωρών που ζούσαν ήδη στην Ελλάδα, είχαν ήδη αγοράσει ακίνητο, και αξιοποίησαν το πρόγραμμα της Χρυσής Βίζας για να αποκτήσουν την πενταετή άδεια διαμονής.

ΠΗΓΗ http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1319685/hrysh-viza-molis-250-neoi-agorastes-akinhton-se-t.html

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top