Ειδήσεις για μετανάστες

«Χρυσή» βίζα για επενδύσεις και εκτός ακινήτων εξετάζει η κυβέρνηση

«Χρυσή» βίζα για επενδύσεις και εκτός ακινήτων εξετάζει η κυβέρνηση

Tην επέκταση και σε άλλες μορφές επενδύσεων, εκτός των ακινήτων, για την παροχή «χρυσής βίζας» σε κάτοικους τρίτων χωρών εξετάζει η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα στο «τραπέζι» έχει πέσει η ιδέα της επέκτασης του προγράμματος που ξεκίνησε το 2013, και σε άλλες μορφές επενδύσεων ,ύψους άνω των 250.000 ευρώ, που θα αφορούν την αγορά ομόλογων, συμμετοχών σε επενδυτικά ταμεία ακόμα και συμμετοχών σε μετοχικά κεφάλαια εταιρειών, υπό προϋποθέσεις και θα εξασφαλίζουν στους επενδυτές βίζα παραμονής στην Ελλάδα.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να βελτιώσει το πρόγραμμα Greece My Residence: Golden Visa Program αξιοποιώντας το στην κατεύθυνση προσέλκυσης νέων επενδυτών.

Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να μην μεταβληθεί το ύψος της επένδυσης που θα πρέπει να πραγματοποιήσει κάποιος στην Ελλάδα για να λάβει χρυσή βίζα ,δηλαδή το ύψος επένδυσης να ξεκινά από τις 250.000 ευρώ .Όμως εξετάζει να δοθεί η ευκαιρία πέρα από την αγορά ακινήτων οι ξένοι επενδυτές να μπορούν να αξιοποιήσουν και άλλες μορφές επενδυτικών ευκαιριών που υπάρχουν στην χώρα. ‘Ετσι με στόχο την διερεύνηση των δυνατοτήτων επέκτασης και βελτίωσης του προγράμματος προγράμματος Greece My Residence: Golden Visa Program πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομίας με τον συντονισμό του υφυπουργού Στέργιου Πιτσιόρλα.

ΠΗΓΗ http://www.insider.gr/eidiseis/oikonomia/41531/erhetai-hrysi-viza-gia-ependyseis-kai-ektos-akiniton

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top