Ελληνική ιθαγένεια Πολιτογράφηση

Χριστοδουλοπούλου Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στην Ελλάδα

Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στα μεταναστευτικά θέματα παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου σε συνάντηση που είχε, εν όψει  των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, στο τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, οπου συμμετείχε εκ μέρους της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ  και η Βασιλική Κατριβάνου

Η πρώτη προτεραιότητα σύμφωνα με την υπουργό είναι να δοθεί η ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών. Η κυρία Χριστοδουλοπούλου τόνισε ότι τα παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και δεν γνωρίζουν άλλη πατρίδα θα πρέπει να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια. Μάλιστα η αντιπροσωπεία του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως επείγουσα την κατάθεση νομοσχεδίου για την ιθαγένεια.

Επίσης η η αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης διαβεβαίωσε ότι οι επιχειρήσεις «Ξένιος Ζευς» της ΕΛ.ΑΣ θα σταματήσουν , καθώς και οτι πρόθεση  της κυβέρνησης είναι να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αναθεώρηση των συμφωνιών του Δουβλίνου.

Το Τμήμα Δικαιωμάτων επεσήμανε την ανάγκη τα κέντρα κράτησης μεταναστών να κλείσουν και να μετατραπούν, όπου αυτό είναι δυνατό, σε  κέντρα φιλοξενίας, καθώς και να ενισχυθούν οι υπηρεσίες ασύλου, να επιταχυνθεί η εξέταση των χιλιάδων αιτημάτων που λιμνάζουν στο μητρώο των υπηρεσιών, να τερματιστεί η παράνομη πρακτική των επαναπροωθήσεων και να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τον επιμερισμό, μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, της ευθύνης για την υποδοχή των προσφύγων.

Με πληροφορίες από ΤΟ ΒΗΜΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top