ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Χριστοδουλοπούλου Δεν κλείνουν τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών

Δεν κλείνουν τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών, ξεκαθάρισε στον Αθήνα 9.84 η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου χαρακτηρίζοντας «πιλοτικό» το πρόγραμμα που εφαρμόζεται τις τελευταίες ημέρες.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου μίλησε στον «Αθήνα 9.84» και την τρίωρη εκπομπή, με τις Ελευθερία Κουμάντου και Ελεονώρα Ορφανίδου, κατά τη διάρκεια παρουσίασης έρευνας του σταθμού μας με θέμα “Κέντρα Κράτησης Μεταναστών – Η επόμενη μέρα”.

Η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, δήλωσε:

«Αυτή τη στιγμή, περιμένουν να φύγουν περίπου 1.400 μετανάστες και έχουν ήδη φύγει 2.000, σε όλη την χώρα. Ο συνολικός αριθμός ήταν 3.500… Δεν θα υπάρξει κλείσιμο. Αφού εκκενωθούν τα κέντρα κράτησης, θα δούμε ακριβώς τι σχεδιασμό θα κάνουμε για το μέλλον. Αυτό είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα, δοκιμαστικό, να δούμε πώς θα πάει και μετά θα αποφασίσουμε ποια θα είναι η τύχη των κέντρων, γιατί δεν έχουμε δυνατότητα να τα κλείσουμε, δεδομένου ότι έχουμε απορροφήσει κονδύλια γι΄ αυτά τα κέντρα και αν τα κλείσουμε, πρέπει να γίνει διόρθωση προϋπολογισμού, δηλαδή να επιστρέψουμε χρήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επειδή δεν έχουμε δυνατότητα επιστροφής χρημάτων -αντίθετα θέλουμε να απορροφήσουμε κονδύλια-, πρέπει να κάνουμε μια προσαρμογή, να δούμε με τι τρόπο μπορούμε να μετατρέψουμε αυτά τα κέντρα, είτε σε κέντρα πρώτης υποδοχής, είτε σε ανοικτές δομές… Κάποια οπωσδήποτε θα τα κρατήσουμε. Δεν υπάρχει χώρα που να μην έχει κέντρα κράτησης για ειδικές κατηγορίες αλλοδαπών. Είναι ένα άλλο πλάνο, το οποίο θέλει χρόνο, σκέψη κ.λπ. Δεν είπαμε ποτέ ότι δεν θα έχουμε κέντρα κράτησης στη χώρα».
Πηγή:www.capital.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top