ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χ. Δασκαλάκης: «Συνδέουμε άμεσα την τεχνολογία με την επιχειρηματικότητα»

Χ. Δασκαλάκης: «Συνδέουμε άμεσα την τεχνολογία με την επιχειρηματικότητα»

Για την ισχυρή δομή του Athens Tech College και τα σημαντικά εφόδια που είναι αυτό σε θέση να δώσει στους σπουδαστές του, αλλά και για τις πρακτικές σύνδεσης της κατάρτισης των σπουδαστών με τις ανάγκες της πραγματικής αγοράς μιλάει στο ΕΜΕΑgr ο Χάρης Δασκαλάκης, εμπνευστής, συνιδρυτής και Executive Director του κολεγίου Athens Tech σε συνεργασία με τον όμιλο Intracom.

EMEAgr: Από πού ξεκίνησε η ιδέα της δημιουργίας του Athens Tech College, ποιοι είναι οι δημιουργοί – συντελεστές του, και με τί ποσοστά ο καθένας;

Χ. Δασκαλάκης: Οι νέες προκλήσεις απαιτούν νέους τρόπους αντιμετώπισης. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε μία νέα ώθηση στην οικονομία μας και νέα επιχειρηματικά σχέδια στην αιχμή της τεχνολογίας. Οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί έχουν χρέος να προσφέρουν στους φοιτητές τους γνώσεις και την απαραίτητη προετοιμασία, για να αντεπεξέλθουν στο νέο κόσμο της τεχνολογίας που ανατέλλει.

Το κενό αυτό ήρθε να καλύψει το Athens Tech College, δημιουργώντας ένα πρότυπο τεχνολογικό εκπαιδευτικό ίδρυμα. Σε μια εποχή που ο κόσμος των επιχειρήσεων είναι απόλυτα συνδεδεμένος με την εξέλιξη της τεχνολογίας, η εκπαίδευση χρειάζεται την καινοτομία, και η καινοτομία την χρήση της τεχνολογίας.

Γι’ αυτό δημιουργήσαμε το Athens Tech. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα συνδέει άμεσα την τεχνολογία με την επιχειρηματικότητα. Τις νέες ιδέες με την πρακτική εφαρμογή τους και τις τεχνολογικές εξελίξεις με τον κόσμο της πραγματικής οικονομίας.

Την εμπειρία με την καινοτομία. Την πανεπιστημιακή υπεροχή ενός εκ των καλύτερων βρετανικών πανεπιστημίων στην Αθήνα.

Tο Athens Tech College, δημιουργήθηκε από τη συνεργασία τρίων κορυφαίων εκπαιδευτικών οργανισμών. Του BCA, της INTRACOM, προσφέροντας ακαδημαϊκά προγράμματα του Πανεπιστημίου του Sheffield.

EMEAgr: Με δεδομένο ότι ο όμιλος Intracom υποστήριζε ήδη το ΑΙΤ, μπορούμε να θεωρήσουμε (με βάση το επίπεδο και το αντικείμενο των σπουδών) ότι το Athens Tech College αποτελεί έναν «προηγούμενο» βήμα μετά το οποίο ο σπουδαστής μπορεί να συνεχίσει στο ΑΙΤ;

Χ. Δασκαλάκης: Η Intracom είναι ο μοναδικός ελληνικός όμιλος που ίδρυσε ένα υψηλής τεχνολογίας ερευνητικό και εκπαιδευτικό κέντρο. Το 2002 ξεκίνησε τη λειτουργία του το Athens Information Technology (ΑΙΤ) σε συνεργασία με το αμερικάνικο πανεπιστήμιο Carnegie Mellon. To Athens Tech College, είναι η συνέχιση αυτού του ιδρύματος, εμπλουτισμένο ώστε να παρέχει τα απαραίτητα εφόδια για εύρεση εργασίας αλλά και με την πείρα των καθηγητών του ΑΙΤ.

EMEAgr: Οι σπουδές επάνω στην τεχνολογία δεν είναι κάτι το καινούριο. Σε ποιά σημεία εκτιμάτε ότι το Athens Tech College υπερέχει έναντι των ανταγωνιστών του;

Χ. Δασκαλάκης: Η φιλοσοφία του Athens Tech College, αφορά στην πρωτοποριακή διδασκαλία εξειδικευμένων γνώσεων τεχνολογίας της πληροφορίας και της επικοινωνίας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Στοχεύουμε στην αποτελεσματική δικτύωση των σπουδαστών και των αποφοίτων με την επιχειρηματική κοινότητα, αλλά και στη συνεχή υποστήριξη των αποφοίτων από το δίκτυο συνεργαζόμενων εταιρειών του BCA και της INTRACOM, από συμβούλους επιχειρήσεων και επενδυτές, μεστόχο την αξιοποίηση των γνώσεων τους και την επιτυχημένη επιχειρηματική τους ταυτότητα.

Το Athens Tech College, είναι το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα που συνδέει άμεσα την τεχνολογία, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Τα προγράμματα σπουδών περιλαμβάνουν Bachelors με 2 εξειδικεύσεις σε Business Informatics και Internet Computing αλλά και Masters με εξειδικεύσεις σε Data Analytics, Security, Web & Mobile Application, Telecommunications. Τα παραπάνω προγράμματα γίνονται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Sheffield- ένα από τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια της Αγγλία στον χώρο της πληροφορικής.

EMEAgr: Η ανεργία στην Ελλάδα (ιδιαίτερα αυτή των νέων) αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας. Έχετε δημιουργήσει κάποιας μορφής «σύνδεση» των αποφοίτων σας με την πραγματική αγορά εργασίας και, εάν ναι, με ποιόν τρόπο;

Χ. Δασκαλάκης: Παρόλο που η τρέχουσα οικονομική κατάσταση της χώρας έχει πλήξει και τον κλάδο IΤ, οι νέοι πτυχιούχοι έχουν ευκαιρίες απασχόλησης καθώς παρουσιάζονται νέες ανάγκες, αλλά και δημιουργούνται επιχειρηματικές μονάδες με στόχο τις εξαγωγές υπηρεσιών με κέντρο την Ελλάδα. Πρόσφατα μάλιστα πραγματοποιήσαμε και μία ποιοτική έρευνα στην Ελλάδα που εντόπισε τις ευκαιρίες που δημιουργούνται καθώς και τους τομείς και κλάδους που προσφέρουν καινούργιες δυνατότητες για εργασία.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων και Οργανισμών δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, που δεν ανήκουν κατ’ ανάγκη στο τμήμα ΙΤ, αλλά υποστηρίζουν και άλλους τομείς όπως marketing, πωλήσεις, e-commerce, εξυπηρέτηση πελατών, Βusiness Αnalysis, Research & Development. Εμείς στο Athens Tech παρέχουμε και τις απαραίτητες γνώσεις αλλά και με συνεχή σεμινάρια και company days δίνουμε την ευκαιρία στους σπουδαστές μας και για πρακτική άσκηση αλλά και για διασύνδεση με στελέχη της αγοράς.

EMEAgr: Ποιοί είναι οι στόχοι του Athens Tech College για το 2015;

Χ. Δασκαλάκης: Όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν ως στόχο να διευρύνουν τους ορίζοντες της σκέψης των φοιτητών τους, και να τους παράσχουν τα καλύτερα δυνατά εφόδια για να εισέλθουν στην αγορά εργασίας, όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι.

To Athens Tech College, θα προσφέρει την εξειδίκευση που απαιτείται στον χώρο της πληροφορικής αλλά και μέσω άλλων προγραμμάτων όπως open days και σεμινάρια, με στόχο να ενδυναμώσει τη σχέση των φοιτητών με την αγορά εργασίας. Ένας άλλος στόχος μας είναι η διοργάνωση μικρών προγραμμάτων για στελέχη εταιρειών που θέλουν μία γενική εκπαίδευση στον χώρο του IT και του digital.

Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών εύρεσης νέων θέσεων στην αγορά εργασίας, και για αυτό το λόγο επιλέξαμε να προσφέρουμε συγκεκριμένες ειδικότητες με απήχηση στην αγορά εργασίας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, παρέχοντας ένα πτυχίο «διαβατήριο» για εργασία σε όλο τον κόσμο.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top