ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Çfarë ndodh në të vërtet me kreditorët e Greqisë ?

Çfarë ndodh në të vërtet me kreditorët e Greqisë

Çfarë ndodh në të vërtet me kreditorët e Greqisë

Një popull që harron historinë e tij është i destinuar ta rijetojë atë…
Ndihma që Greqisë i jepet nuk ndihmonë shtetin vet…por bankat,kjo metodë shkatërron qëndrueshmërinë e Bashkimit Europian,si shumicat e vendeve ashtu dhe Greqia ka pasuri nëntokësore të cilat nuk mund ti shfrytëzojë…Në rastin që Greqia sdo të mund të kryej detyrimet e saj për  të paguar kreditë e huaja,DNT ose FMN ka çdo të drejtë  të konfiskojë pasurit e tundshme dhe të patundshme të saj…që nga pasuritë nëntokësore,pasuri të patundshme por edhe kopmani shtetërore si ajo e elektricitetit(DEH)… Dhe tani do të bëjmë një përshkrim të Vrasësve Ekonomik,por edhe rreth veprimtarisë së tyre;Vrasësit ekonomikë janë disa nga njerzit që veprojë globalisht, ata punojnë në forma të ndryshme dhe veprimi i parë që këta njerëz bëjnë është identifikimi i vendeve në nevoj por me pasuri nëntokësore  dhe më pas caktohen disa kredi të mëdha të cilat vihen në dispozicion të këtij vendi  nga një organizëm për shembull Banka Botërore , mbasi ofrohet kjo superkredi vendi më pas mbart  një barrë të madhe në kurrizin e tij,një borxh të cilin sdo ta paguante dot kurr,dhe më pas vrasësit ekonomikë vijnë në kompromise me vendet që kan marrë hua dhe ju kërkojnë kompromise të karaktereve të ndryshme si për shembull të dërgohen trupa për të luftuar ose  shitjen  e lirë të  naftës  privatizimi ose shitja e  kompanive  më të mëdha tek multikompanitë(amerikane,gjermane),dhe në këtë formë u privatëzua DEH,OTE,portet,aerodromi etj.Pra kriza është e krijuar për ta gjunjëzuar një shtet dhe në rastin konkret Greqinë,në menyrë që ti marrin me lehtësi gjithçka ju vlen ! Disa shprehen se ky është një shanc i vërtetë për të përfituar gjithçka me qindarka.Sido që të jetë viktimat e luftës së kapitalizmit të egër nuk ndryshojë.Ata janë atje duke vrojtuar rrëzimin e ëndrrave për një jetë më të mirë !

 

www.Albanians.Gr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top