ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Çfar ndryshon me ligjin për nënshtetësinë

Ministri i brendëshëm Grek z.Stilianidhis dher zvministri  Athanasiu dhanë të mërkurën një intervistë për shtyp kur ndër të tjerat u referuan edhe tek çështja e ligjit të ri të dhënjes të  nënshtetësisë greke tek emigrantët e ligjëshëm si dhe tek fëmijët e emigrantëve  që lindin në Greqi.

Sipas ministit në ligjin e ri parashikohet që koha e qëndrimit të një emigranti në Greqi në mënyrë të ligjëshme, përpara se të bëj kërkesë për nënshtetësi të shtohet nga shtatë vjet në dhjetë vjet.

Gjithashtu po studjohet opsioni që fëmijët që lindin në Greqi ti jepet e drejta mbasi të mbushin moshën 18 vjeç të vendosin vetë duan apo jo të marrin nënshtetësinë greke dhe të regjistrohen në katalogët e qytetarëve grek.

Për sa i përket studentëve ministri deklaroj se ideja kryesore në ligjin e ri është që stundetëve ti jepet automatikisht nënshtetësia nga momenti që hyjnë në Universitete, sepse me ketë ata kanë vërtetuar që janë njohës të gjuhës historisë dhe kulturës greke.

 

albanians.gr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top