ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Brexit: Ορίστηκε η ημέρα και ώρα της αποχώρησης από την Ε.Ε

Παρασκευή 29 Μαρτίου του 2019 και ώρα 23:00. Αυτή είναι η μέρα και η ώρα που ορίστηκε από την βρετανική κυβέρνηση για την επισημοποίηση του «διαζυγίου» από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, θέλοντας να καθησυχάσει τους υποστηρικτές του Brexit που βλέπουν τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. να καθυστερούν, όρισε την οριστική ημερομηνία της εξόδου από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μια τροπολογία στον νόμο για την αποχώρηση από την ΕΕ, βάσει της οποίας το διαζύγιο θα τεθεί σε εφαρμογή την παραπάνω μέρα και ώρα. Στην Ελλάδαη ώρα θα δείχνει 01:00 τα ξημερώματα της 30ής Μαρτίου.

Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, επεσήμανε πως η κυβέρνηση θέλησε να τερματίσει τη σύγχυση επί του θέματος. «Ακούσαμε τους πολίτες και τα μέλη της Βουλής (των Κοινοτήτων) και προχωρήσαμε σε αυτή την αλλαγή ώστε να τερματιστεί η όποια σύγχυση σχετικά με το τι σημαίνει ο όρος “ημέρα της εξόδου”», είπε χαρακτηριστικά.

Τα έως τώρα δεδομένα ορίζαν πως οι διαπραγματεύσεις, που ξεκίνησαν την 29η Μαρτίου 2017, θα ολοκληρώνονταν εντός διετίας, όμως δεν υπήρχε νομικό πλαίσιο που να ορίζει ρητώς την ημερομηνία εξόδου.

ΠΗΓΗ http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/105057/brexit-oristike-i-imera-kai-ora-toy-diazygioy-apo-tin-e-e#/

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top