ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βοήθεια του δημάρχου Καβάλας προς τους Αλβανούς μετανάστες για να ιδρύσουν δικό τους σχολείο

Τις ευχαριστίες του πρόξενου

Τις ευχαριστίες του πρόξενου

της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη, Riza Poda, για τη βοήθεια που παρέχει στους συμπατριώτες του που ζούνε και εργάζονται στην πόλη της Καβάλας, δέχτηκε τις 6 Μαρτίου ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής.

Ο Αλβανός διπλωμάτης επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Καβάλα και στη συνάντηση που πραγματοποίησε με το δήμαρχο, συνοδευόταν από τον πρόεδρο του τοπικού συλλόγου των Αλβανών, Αλέκος Ζέκια, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να ευχαριστήσει κι αυτός τον Κ. Σιμιτσή, για την άριστη συνεργασία και τη συνδρομή που παρέχει ο δήμαρχος στην προσπάθεια ίδρυσης σχολείου για τα παιδιά των μεταναστών της Αλβανίας.

Ο δήμαρχος Καβάλας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι δικαίωμα των μεταναστών να διατηρούν τη γλώσσα, τα έθιμα και τον πολιτισμό τους. Πρόσθεσε, ακόμα, ότι η τοπική παροικία των Αλβανών αποτελείται, ως επί το πλείστον, από ανθρώπους του καθημερινού μόχθου, που προσπαθούν να ζήσουν αρμονικά με τους Καβαλιώτες και να είναι δημιουργικοί.

Τέλος, εξέφρασε την ευχή να οργανωθεί καλύτερα και να προοδεύσει το Αλβανικό κράτος, ώστε να βελτιώνονται συνεχώς οι σχέσεις των δύο χωρών.

Πηγή http://www.kavalagreece.gr/dimos-kabalas-boitheia-tou-dimarxou-kabalas-pros-tous/

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top