ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Μπλόκο» σε αλβανική ΝΑΤΟϊκή αυτοκινητοπομπή από το ΚΚΕ στην Κοζάνη

Σε συμβολικό αποκλεισμό της διέλευσης Αλβανικών στρατιωτικών δυνάμεων που συμμετέχουν σε Νατοϊκή άσκηση προχώρησαν στα διόδια του Πολυμύλου Κοζάνης, πριν από λίγη ώρα μέλη του ΚΚΕ.

Ο αποκλεισμός, που ξεκίνησε στις 2:15 μετά το μεσημέρι και συνεχίζεται και αυτή την ώρα (3:45 μ.μ.) αφορά μόνο τη αυτοκινητοπομπή 20 οχημάτων και 2 λεωφορείων της ΝΑΤΟϊκής δύναμης από την Αλβανία. Ο προορισμός της αλβανικής ΝΑΤΟϊκής δύναμης είναι η Ρουμανία, όπου θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 14 Ιουνίου 2017, η άσκηση «Noble Jump». Η ΝΑΤΟϊκή άσκηση στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα, στόχο έχει τη δημιουργία δύναμης ικανής να επέμβει όπου κριθεί αναγκαίο. Oι μονάδες των ΕΔ της Αλβανίας (149 στελέχη και 2 τροχοφόρα οχήματα και 2 λεωφορεία ), θα κινηθούν επί δρομολογίου Κρυσταλλοπηγής-Προμαχώνα.

Στην κινητοποίηση παραβρίσκονται μεταξύ των άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος και ο βουλευτής Σάκης Βαρδαλής.

Μάλιστα όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, με πρώτο τον γενικό γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα με ερώτηση τους που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, ζήτησαν μην χρησιμοποιηθεί ελληνικό έδαφος, ούτε να συμμετάσχουν ελληνικά στρατεύματα, στη Νατοϊκή άσκηση Νοble Jump.

Επίσης καταλογίζουν ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γιατί, όπως υποστηρίζουν, «βαδίζουν στο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων» και στο όνομα του δόγματος της λεγόμενης γεωστρατηγικής αναβάθμισης, προσφέρει το ελληνικό έδαφος, στρατόπεδα της χώρας και πολύμορφες διευκολύνσεις στο «φονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ».

Από το μπλόκο αυτό δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα στην κίνηση των υπολοίπων οχημάτων, που χρησιμοποιούν κανονικά την Εγνατία Οδό.

ΠΗΓΗ http://www.ert.gr/kozani-bloko-kke-se-natoiki-dynami/

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top