ΑΛΒΑΝΙΑ

Αύξηση του τουρισμού στην Αλβανία. Ελκυστικός προορισμός για τους Βρετανούς 2018

Τα στοιχεία του για τον Φεβρουάριο του 2019, που αφορούν την Αλβανία, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Στατιστικής (INSTAT). Σύμφωνα με αυτά, η Αλβανία παρουσίασε αύξηση της τάξης του 5,8% στην είσοδο ξένων επισκεπτών, έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2018.

Ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στην Αλβανία αυξάνεται σταδιακά και η χώρα καθίσταται ελκυστικός προορισμός για τους Βρετανούς τουρίστες, βάσει των στοιχείων της INSTAT για την υπό εξέταση περίοδο. Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στην κορυφή των χωρών από τις οποίες προήλθε ο μεγαλύτερος αριθμός ξένων επισκεπτών, αυξημένος κατά 27,9% (σε ετήσια βάση).

Στο μεταξύ, οι θετικές τάσεις στον τουρισμό αποτυπώθηκαν και στη διαμόρφωση των τουριστικών εσόδων το προηγούμενο έτος. Τα έσοδα από τον τουρισμό διαμορφώθηκαν σε 1,86 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 9% σε σχέση με το 2017.

Το 2018 επισκέφθηκαν την Αλβανία περίπου έξι εκατομμύρια ξένοι επισκέπτες, αριθμός αυξημένος κατά 16% σε σχέση με το 2017.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top