ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυξήθηκε 30% η μετανάστευση από την Ιταλία λόγω κρίσης

Kατά 30% αυξήθηκε, το 2012, η μετανάστευση των Ιταλών για λόγους εργασίας,

σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της δημόσιας αρχής Aire, που καταγράφει τους μονίμους κατοίκους εξωτερικού.

Όπως μετέδωσε το ιδιωτικό ραδιόφωνο «Radio 24» σε ειδική του έρευνα, οι κύριες αιτίες που ώθησαν 78.941 Ιταλούς να εγκαταλείψουν την χώρα τους, κατά το περασμένο έτος, ήταν η έλλειψη εργασίας, όπως και οι μορφές απασχόλησης που έκριναν μη ικανοποιητικές: την εποχική εργασία, κυρίως, και δουλειές στις οποίες δεν αντιστοιχούσε η πρέπουσα αμοιβή, λαμβάνοντας υπόψη το συνολικό κόστος ζωής .

Το 56% των μεταναστών που εγγράφηκαν στα μητρώα των μονίμων κατοίκων εξωτερικού είναι άνδρες, το 44% γυναίκες.

Σε σύγκριση με το 2011, οι νέοι 28 με 40 ετών σημείωσαν αύξηση της τάξης του 28,3%, και για τον λόγο αυτό, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «απώλεια ταλέντων και δημιουργικής δύναμης».

Κύριος προορισμός των εν λόγω μεταναστών ήταν η Γερμανία, που το 2012 προσέλκυσε 10.520 Ιταλούς. Ακολουθούν η Ελβετία (8.906), η Μεγάλη Βρετανία (7.520) και η Γαλλία (7.024).

Συνολικά, το 62,4% διάλεξε, ως νέο τόπο διαμονής και απασχόλησης μια ευρωπαϊκή χώρα. Μια επιλογή που, σύμφωνα με αρκετούς σχολιαστές, δείχνει ότι μέρος των νέων που βγήκε μόνιμα εκτός εθνικών συνόρων, ελπίζει, κάποια στιγμή, να μπορέσει να επιστρέψει στην Ιταλία.

http://www.kathimerini.gr

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top