ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αύριο τα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Πατρών

Αύριο τα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Πατρών

Στην κυκλοφορία θα δοθεί αύριο Μεγάλη Τρίτη το μεγαλύτερο μέρος του υπό κατασκευή σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πατρών – Κορίνθου, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η τελετή εγκαινίων έχει προγραμματιστεί για τις 12.30 το μεσημέρι στη σήραγγα της Παναγοπούλας. Αύριο θα δοθούν προς χρήση και οι δυο ακόμα σήραγγες.

Ο δρόμος, μήκους 120 χλμ., έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, κεντρική νησίδα διαχωριστική, ΛΕΑ και πρόκειται, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της «Ολυμπία Οδός Α.Ε.»Παναγιώτης Παπανικόλας,για έναν αυτοκινητόδρομο που πληροί όλες τις προδιαγραφές για να προσφέρει ασφάλεια και άνεση στους χρήστες, μειώνοντας την απόσταση από Αθήνα-Πάτρα σε περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά.

Στο κομμάτι του αυτοκινητόδρομου από Κόρινθο έως Πάτρα υπάρχουν 12 καινούργια τούνελ, από τα οποία τα 10 έχουν ήδη δοθεί στην κυκλοφορία και τα δύο θα δοθούν αύριο με τα εγκαίνια. «Συνολικά 16 χλμ από καινούργια τούνελ και το υπόλοιπο τμήμα είναι στην υπάρχουσα οδό με διαπλατύνσεις και βελτίωση όλης της χάραξης», επισήμανε ο κ. Παπανικόλας.

Σε ό,τι αφορά τις τυχόν επιβαρύνσεις για τους χρήστες, εξήγησε ότι προς το παρόν δεν υφίσταται κάτι τέτοιο αφού κύριος σκοπός ήταν να παραδοθεί ο αυτοκινητόδρομος για να τον χρησιμοποιήσει ο κόσμος για την έξοδο του Πάσχα

ΔΙΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διόδια φωτιά στους νέους δρόμους Πόσο θα κοστίζει η διαδρομή με ΙΧ από Αθήνα μέχρι την Αλβανία 

Πηγή: http://www.multi-news.gr/usay-egenia-avrio-gia-ton-aftokinitodromo-korinthou-patron/

http://www.iefimerida.gr/news/330392/ayrio-ta-egkainia-toy-aytokinitodromoy-korinthoy-patron#ixzz4drAttHNv

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top