ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Αβραμόπουλος: Το μεταναστευτικό πρέπει να ενταχθεί στην εξωτερική πολιτική της ΕΕ

«Η μετανάστευση αποτελεί ζήτημα που εμπίπτει στη κοινή εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογράμμισε στην παρέμβασή του ο επίτροπος μετανάστευσης, εσωτερικών υποθέσεων και ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, στo σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αβραμόπουλος, υπογράμμισε ότι «η διαχείριση των παγκόσμιων μεταναστευτικών ροών είναι μία από τις σημαντικότερες περιφερειακές και παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε» και τόνισε ότι η φτώχεια, οι εμφύλιοι πόλεμοι, τα υπό κατάρρευση κράτη, η πείνα και οι περιβαλλοντικές καταστροφές, είναι οι αιτίες που παράγουν τα παγκόσμια μεταναστευτικά ρεύματα.
Σύμφωνα με τον κοινοτικό επίτροπο, τα φαινόμενα αυτά συμβαίνουν έξω από τα σύνορά μας, αλλά την ίδια στιγμή επιδρούν στο εσωτερικό της ΕΕ και των κρατών – μελών της.
«Για να επιτύχουμε στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει για τη διαμόρφωση μιας πιο συντονισμένης και βιώσιμης ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής, θα πρέπει να ενσωματώσουμε στην κοινή εξωτερική πολιτικής μας, την μεταναστευτική πολιτική», είπε.
Ο κ. Αβραμόπουλος επέμεινε στην ανάγκη να υλοποιηθούν μια σειρά από στόχοι που είναι απαραίτητοι για την αποτελεσματικότητα της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην ανάγκη βελτίωσης των σχέσεων της ΕΕ με την άμεση γεωπολιτική της περιφέρεια, που βρίσκεται σε μια κατάσταση διαρκούς σύγκρουσης, με αναπτυξιακές πολιτικές, ώστε να στηρίξουμε τα κράτη και τις κοινωνίες που αντιμετωπίζουν φτώχεια, αστάθεια και πολέμους.
Ο επίτροπος αναφέρθηκε επίσης στην προστασία της ασφάλειας των κοινών μας συνόρων από εκείνους που απειλούν τα δικαιώματα των πολιτών μας και τη συνοχή των κοινωνιών μας και σημείωσε τη σημασία της εφαρμογής των κανόνων του Διεθνούς και Ανθρωπιστικού Δικαίου και τον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64156724

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top