ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Αβραμόπουλος στο BBC : Υιοθετούμε μία νέα ατζέντα για το μεταναστευτικό

ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μίλησε στο BBC Global για το ζήτημα των μεταναστών και τα μέτρα που θα πρέπει να πάρει η Frontex στο μέλλον.

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε σχετικά: «Πριν από δέκα χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση βρέθηκε έκπληκτη μπροστά στο φαινόμενο της μετανάστευσης, και δυστυχώς η προηγούμενη πολιτική ήταν διχασμένη. Τώρα έχουμε εισέλθει σε μία νέα περίοδο. Υιοθετούμε μία νέα ατζέντα στο ζήτημα της μετανάστευσης».

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε ότι «σε αυτό το ζήτημα δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, δεν υπάρχουν εθνικές λύσεις, οφείλουμε να δουλέψουμε όλοι μαζί με πνεύμα αλληλεγγύης και διαμοιρασμό ευθυνών».

Ο κ. Αβραμόπουλος ακολούθως μίλησε για τη Frontex και πως μέχρι στιγμής έχει διασώσει 19.000 άτομα, αλλά επεσήμανε πως πρέπει να γίνουν περισσότερα.

ΠΗΓΗ http://www.protothema.gr/politics/article/452748/avramopoulos-sto-bbc-gia-to-metanasteutiko-uiothetoume-mia-nea-atzeda/

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top