ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Αβραμόπουλος: Απαραίτητοι οι μετανάστες για την Ευρώπη

Τη σημασία της νόμιμης μετανάστευσης για τις χώρες της ΕΕ και τη συμβολή των νόμιμα εργαζομένων μεταναστών στην οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη της Ευρώπης, υπογράμμισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε δήλωσή του, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για τους Μετανάστες.
Οπως είπε, «οι μετανάστες είναι ένα σημαντικό μέρος της καθημερινής μας ζωής. Η μετανάστευση μας βοήθησε να αναπτυχθούμε οικονομικά, πολιτισμικά και κοινωνικά». «Πολλές χώρες μέλη αντιμετωπίζουν ελλείμματα σε εργατικά χέρια και εξειδικευμένο δυναμικό σε κλάδους κομβικής σημασίας. Μόνο αυτή τη δεκαετία (2010-2020), αναμένεται ότι ο πληθυσμός της ΕΕ σε ηλικία εργασίας θα μειωθεί κατά 15 εκατ. ευρώ. Ετσι, χρειαζόμαστε νόμιμες οδούς για πολίτες εκτός ΕΕ να έρθουν στην Ευρώπη για εργασία ή σπουδές. Η μετανάστευση πρέπει να γίνει αναπόσπαστο μέρος μίας πιο πλήρους προσέγγισης για την αντιμετώπιση των ζητημάτων της αγοράς εργασίας και των οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων στην Ευρώπη», προσέθεσε.

ΠΗΓΗ http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64110935

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top