ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Αβραμόπουλος: Ανάγκη κοινού ευρωπαϊκού συστήματος για τη μετανάστευση

H Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη μεταναστευτική πίεση στα σύνορά της μετά την κρίση στα Βαλκάνια, τόνισε ο Επίτροπος για τη Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Το γεγονός αυτό «απαιτεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που να καλύπτει όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος και υπογράμμισε την ανάγκη «οικοδόμησης ενός κοινού ευρωπαϊκού συστήματος για τη μετανάστευση και το άσυλο, με κοινούς κανόνες και δικαιώματα για τους μετανάστες».

Ο κ. Αβραμόπουλος κατέστησε σαφές ότι «η απάντηση της ΕΕ στην καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων θα παραμείνει θυματο-κεντρική και θα έχει ως βάση της τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όπως είπε χαρακτηριστικά «πρέπει να διασφαλίσουμε την προστασία όλων των θυμάτων και να αντιμετωπίσουμε με ισχυρά ποινικά μέσα τους διακινητές ανθρώπων».

«Το εμπόριο ανθρώπων αυξάνεται σταθερά και πρέπει να αυξηθεί η δυνατότητα απάντησής μας» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι το σχέδιο δράσης της ΕΕ για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης μεταναστών επικεντρώνεται τόσο στη διάλυση των εγκληματικών δικτύων αλλά και στην πρόληψη, μέσω εκστρατειών ενημέρωσης της ΕΕ με τρίτες χώρες σχετικά με τους κινδύνους της παράνομης μετανάστευσης.

ΠΗΓΗ http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=371782&catID=1

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top