ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθωώθηκαν οι 65 μετανάστες για την εξέγερση στην Αμυγδαλέζα

Αθώοι κρίθηκαν οι 65 μετανάστες για την εξέγερση της 10ης Αυγούστου του 2013 στην Αμυγδαλέζα. Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν στα επεισόδια και περιέγραψαν ένα σκηνικό τρόμου που το επέβαλαν τα ΜΑΤ.

Το δικαστήριο απάλλαξε από τις κατηγορίες και τους 65 μετανάστες ωστόσο δεν έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων τους να καταβληθεί αποζημίωση στους προφυλακισθέντες. Η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν ομόφωνη και βασίστηκε στις σοβαρές αντιφάσεις στις οποίες είχαν υποπέσει οι αστυνομικοί, μάρτυρες κατηγορίας, καθώς και στην έλλειψη οποιουδήποτε ουσιαστικού αποδεικτικού στοιχείου για την ενοχή των κατηγορουμένων.

Για δύο από τους κατηγορουμένους, οι οποίοι είχαν αρχικά κατηγορηθεί για βίαιη απόδραση και βρίσκονται προφυλακισμένοι εδώ και 16 μήνες, εφόσον δεν προέκυψε από τις καταθέσεις η παραμικρή βιαιοπραγία, η κατηγορία μετατράπηκε σε απλή απόδραση που προβλέπει φυλάκιση μέχρι ενός έτους και παραγράφηκε καθώς την έχουν ήδη εκτίσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top