ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθήνα – Πάτρα σε δύο ώρες

Πάνω από 20 εργοταξιακές ζώνες εκτείνονται σε μήκος 120 χιλιομέτρων, δηλαδή από τον ανισόπεδο κόμβο της Αρχαίας Κορίνθου, μέχρι και την περιμετρική της Πάτρας. Σήμερα κατασκευάζονται από την Πάτρα έως την Κόρινθο, πάνω από 16 χιλιόμετρα σηράγγων, ενώ παρά τις δυσκολίες η φάση κατασκευής τους είναι κατά 83% ολοκληρωμένη. Μάλιστα, η μεγαλύτερη σήραγγα του αυτοκινητοδρόμου είναι στην περιοχή «Παναγοπούλα» Αχαΐας, η οποία έχει μήκος πάνω από τέσσερα χιλιόμετρα και είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες της χώρας.
Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατασιφάρας, τόνισε, ότι “η ‘Ολυμπία Οδός” είναι η μεγαλύτερη αναπτυξιακή οδική αρτηρία της περιφέρειάς μας αλλά και ολόκληρης της χώρας», ενώ όπως πρόσθεσε, «με την ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητόδρομου, θα αλλάξουν ριζικά τα δεδομένα μιας ολόκληρης περιοχής.”

Ένα έργο σύνθετο και περίπλοκο

Οι εργασίες περιλαμβάνουν 47 γέφυρες,  22 άνω διαβάσεις και 140 κάτω διαβάσεις, στο τμήμα Κόρινθος – Πάτρα που έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 58%. Επίσης οι 43 από τις γέφυρες είναι μεγαλύτερες των 25 μέτρων, ενώ η μεγαλύτερη είναι αυτή του ποταμού Κράθι, στην Ακράτα Αχαΐας, η οποία έχει μήκος 190 μέτρα. Ένα ακόμη δύσκολο κομμάτι είναι τα σημεία όπου ο οδικός άξονας συναντάται με το υπό κατασκευή σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Ολυμπίας Οδού», Παναγιώτης Παπανικόλας στο εργοτάξιο του Δερβενίου, “στην περιοχή αυτή εμπλέκονται και εργασίες της ΕΡΓΟΣΕ, οι οποίες έχουν το δικό τους χρονοδιάγραμμα, αλλά θα υπάρξει συνεργασία, αφού δεν παύει να είναι ένα δύσκολο σημείο αλληλεμπλοκής”. Ο οδικός άξονας και το σιδηροδρομικό δίκτυο συναντώνται σε οκτώ σημεία, που χαρακτηρίζονται από τα πιο δύσκολα: “Έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες σε αρκετά σημεία, όπου υπάρχει ανάδοχος από την ΕΡΓΟΣΕ, δηλαδή στο κομμάτι από Κιάτο μέχρι Ροδοδάφνη”. Ακόμη, όπως ανέφερε, “υπάρχουν και άλλα σημεία, τα οποία δεν είναι τόσο κρίσιμα και περιμένουμε κάποιες εντολές για να προχωρήσουν και εκεί οι εργασίες.”

ΠΗΓΗ http://news247.gr/eidiseis/athhna-patra-se-duo-wres-sthn-telikh-eytheia-ta-erga-sto-odiko-diktyo.3190636.html

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top