ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθήνα-Κακαβιά πιο γρήγορα κατά 3 ώρες άλλα με πολύ τσουχτερά διόδια

Αθήνα-Κακαβιά πιο γρήγορα κατά 3 ώρες άλλα με πολύ τσουχτερά διόδια

Μέχρι τέλη  Μαρτίου του 2017 δυο πολύ σημαντικά οδικά έργα θα παραδοθούν στην κυκλοφορία για τους οδηγούς στην Ελλάδα. Η νέα εθνική οδός Κόρινθος Πάτρα και η Ιονία Οδός (Αντίρριο-Ιωάννινα). Με τους νέους αυτούς αυτοκινητόδρομους η διαδρομή Αθηνά-Ιωάννινα θα μειωθεί τουλάχιστον κατά 2 μισή με  3 ώρες

Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι η πιο πολυσύχναστη για εμάς τους Αλβανούς που ζούμε στην Ελλάδα, διότι είναι ο δρόμος που οδηγεί στην Κακαβιά που είναι ο συνοριακός σταθμός με την μεγαλύτερη διέλευση. Καθημερινά από τον σταθμό της Κακαβιάς προς την Αλβανία και την Ελλάδα περνάνε δεκάδες αυτοκίνητα, λεωφορεία  και φορτηγά.

Με τους νέους δρόμους  το ταξίδι από την Αθήνα μέχρι την Κακαβιά, θα διαρκέσει περίπου 3  έως 4 ώρες με το αυτοκίνητο από 5 μισή που είναι σήμερα, και περίπου 5 ώρες με το λεωφορείο από 6 μισή ώρες που κάνει σήμερα περίπου.

Δυστυχώς όμως αυτό που θα ανεβεί πάρα πολύ θα είναι το κόστος των διοδίων, που για την συγκεκριμένη διαδρομή θα φτάσει το ίδιο με το κόστος των καυσίμων.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα  στοιχεία  το κόστος των διοδίων της διαδρομής Αθήνα-Κακαβιά θα είναι

  • Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα  11,5€ (1) από 6.5€ που είναι σήμερα
  • Γέφυρα Ρίο -Αντίρριο 13,2€
  • Αυτοκινητόδρομος Αντίρριο-Ιωάννινα 12€ (2)

Συνολικό κόστος διοδίων  με ΙΧ αυτοκίνητο από την Αθήνα μέχρι την Κακαβιά 36,7€ (από 19.7€ που είναι σήμερα). Στην διαδρομή πήγαινε έλα το κόστος θα φτάσει τα 73€ .  Οι αυξήσεις στα διόδια είναι σίγουρο ότι  θα οδηγήσουν και σε αύξηση των τιμών των εισιτηρίων στα λεωφορεία της γραμμής Αθήνα-Αλβανία

 

Οι νέοι Αυτοκινητόδρομοι Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα και Αντίρριο-Ιωάννινα

Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα

Ο αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα έχει μήκος 201,5 χλμ ((στο σημείο εξόδου της Αττικής Οδού) και αναμένεται να συρρικνώσει την απόσταση Ελευσίνα (στο μέχρι την Πάτρα σε 1 ώρα και 30 λεπτά.  Η κατασκευή του είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο έργο και το κόστος του οποίου έχει αγγίξει πλέον τα 2 δισ. ευρώ, ενώ   η συνολική πρόοδος των κατασκευαστικών εργασιών βρίσκεται σήμερα στο 85%, με τους κατασκευαστές να εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι θα παραδοθεί τον Μάρτιο.

Τα στοιχεία του έργου είναι εντυπωσιακά. Σε όλο το μήκος της διαδρομής έχουν κατασκευαστεί 29 σήραγγες με συνολικό μήκος πάνω από 25 χιλιόμετρα, ενώ υπάρχουν 80 γέφυρες, 29 ανισόπεδοι κόμβοι και περισσότερες από 240 άνω και κάτω διαβάσεις.

Αντίρριο-Ιωάννινα

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα δοθεί επίσης στην κυκλοφορία και η «Ιόνια οδός» που συνδέει το Αντίρριο (γέφυρα) με τα Ιωάννινα. Ο αυτοκινητόδρομος Αντίρριο-Ιωάννινα  έχει μήκος περίπου 196χμ και αναμένεται να συρρικνώσει την απόσταση Αντίρριο-Ιωάννινα σε 1 ώρα και 40 λεπτά από τρεισήμισι ώρες σήμερα. Η συνολική πρόοδος των κατασκευαστικών εργασιών βρίσκεται σήμερα στο  89%.

Πέραν των 196 χλμ. νέου αυτοκινητοδρόμου κατασκευάζονται, ανάμεσα σε άλλα, 24 γέφυρες, 4 σήραγγες, 74 κάτω διαβάσεις και 36 άνω διαβάσεις.  (3)

 

ΠΗΓΕΣ

1)   http://www.kathimerini.gr/887771/article/epikairothta/ellada/a8hna-patra-me-115-eyrw-kostos-diodiwn

2) http://www.kathimerini.gr/865632/article/epikairothta/ellada/sthn-telikh-ey8eia-mpainei-h-ionia-odos

3) http://www.metaforespress.gr/aftokinitodromoi/item/16055-se-1-ora-kai-40-lepta-to-antirrio-ioannina-me-tin-oloklirosi-tis-ionias-odoy-to-2017.html

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top