ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρθρο ντροπή με τίτλο “850.000 “ελληνοποιήσεις” για ψηφοθηρικούς σκοπούς”

Το ελληνικό διαδίκτυο ήρθε σε επαφή με τις νέες αλλαγές που ψηφίστηκαν στην Βουλή για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας και για την διαδικασία πολιτογράφησης και αμέσως μυρίστηκε την κομπίνα…αμέσως κατάλαβε τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Τις νέες αλλαγές τις έχουμε αναπτύξει αναλυτικά στην σελίδα μας www.albanians.gr  και δεν υπάρχει λόγος εδώ να τις αναφέρουμε ξανά. Όποιος επιθυμεί να τις διαβάσει μπορεί να πατήσει το σύνδεσμο https://albanians.gr/allazei-i-diadikasia-apoktisis-tis-ellinikis-ithageneias.html

Σύμφωνα λοιπόν με το ελληνικό διαδίκτυο που κατρακύλησε με άρθρα με τίτλο “850.000 “ελληνοποιήσεις” για ψηφοθηρικούς σκοπούς”, το Υπουργείο Εσωτερικών της Ελλάδας προωθεί αυτές τις αλλαγές όχι για να δώσει το αυτονόητο δικαίωμα σε μετανάστες που ζουν και εργάζονται πάνω από μια δεκαετία στην Ελλάδα να μπορούν να πολιτογραφηθούν  ως Έλληνες πολίτες, αλλά για..   προεκλογικούς σκοπούς.

Διαβάσαμε λοιπόν ότι στο άρθρο

“Οι αλλαγές αυτές πάντως είναι τόσο μεγάλες όσον αφορά την απλούστευση και επίσπευση της διαδικασίας, που έχουν προκαλέσει την αντίδραση κύκλων της αντιπολίτευσης με τους οποίους ήρθε σε επαφή το Capital.gr, καθώς εκτιμούν πως αυτή  έχει σαφέστατο προεκλογικό χαρακτήρα με δύο μάλιστα τρόπους.

Αφενός γιατί έτσι η κυβέρνηση επιχειρεί να προλάβει, το συντομότερο δυνατό, να εντάξει στους εκλογικούς καταλόγους όσους λάβουν ιθαγένεια και αφετέρου γιατί ελπίζει ότι η απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας από μέρους της θα αποτελέσει λόγο εκλογικής στήριξής της από όσους μετανάστες τη λάβουν.”

Όπως είπαμε ποιο πάνω, αποτελεί αναπόσπαστο δικαίωμα των μεταναστών που έχουν χτίσει ολόκληρη  την ζωή του σε μια χώρα, να αιτούνται  να γίνουν πολίτες της χώρας αυτής. 

Άλλα και έτσι να μην ήταν οι νέες ρυθμίσεις σαν διευκόλυνση έχουν (όπως γράφει και η ίδια η εφημερίδα)

•  Αν κάποιος μετανάστης είναι πάνω από 65 ετών και γνωρίζει την ελληνική γλώσσα, θα μπορεί να αιτηθεί την απόκτηση ιθαγένειας, χωρίς να υποβληθεί σε κάποιο τεστ.

•  Αν κάποιο παιδί είναι ΑμεΑ, έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και είναι 6 ετών ή δεν έχει γεννηθεί στην Ελλάδα αλλά είναι τουλάχιστον 15 ετών, θα μπορεί να ενταχθεί στη διαδικασία απόδοσης ιθαγένειας.

Δηλαδή διευκολύνονται ουσιαστικά οι ποιο ευπαθείς ομάδες των μεταναστών….οι “γεροί” (ας μας επιτραπεί να εκφραστούμε λαϊκά) και τα ΑμεΑ!!!

Και βέβαiα το δεύτερο σημείο του άρθρου  που φαίνεται  ξεκάθαρα για ποιος σκοπούς έχει γραφτεί, ειναι το σημείο “η κυβέρνηση επιχειρεί να προλάβει, το συντομότερο δυνατό, να εντάξει στους εκλογικούς καταλόγους όσους λάβουν ιθαγένεια και αφετέρου γιατί ελπίζει ότι η απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας από μέρους της θα αποτελέσει λόγο εκλογικής στήριξής της από όσους μετανάστες τη λάβουν”

Ο ανίδεος , γιατί περί ανίδεου δημοσιογράφου ή κύκλου της  αντιπολίτευσης που ήρθαν σε επαφή με αυτόν, δεν έχει-έχουν ιδέα για τις διαδικασίες απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας ή της πολιτογράφησης. Η πρώτη θέλει περίπου 18-20 μήνες από την αρχική αίτηση, ενώ η δεύτερη μπορεί να πάρει από 4 εως 6 χρόνια!!! Με τους ρυθμούς που προχωρά η διαδικασία την ιθαγένειας και της πολιτογράφησης , ούτε αυτή άλλα ούτε οι επόμενες δέκα  κυβερνήσεις δεν προλαβαίνουν  να εντάξουν 850,000  μετανάστες στους κατάλογους!

Και όταν λέμε κύκλοι της αντιπολίτευσης, εννοούμε  την ίδια αντιπολίτευση που πριν λίγα χρόνια ακύρωσε το Ν3838 και ήθελε τα παιδιά των μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα να αποκτούν την ιθαγένεια μετά τα 18 κτλ κτλ? Για αυτήν την  αντιπολίτευση αναφερόμαστε?

Βεβαία να λέμε του στραβού το δίκαιο αν βρεθεί κυβέρνηση, που θα απλοποιούσε μια διαδικασία γραφειοκρατική , του ελληνικού δημοσίου παρακαλώ ….από 6 χρόνια που κάνει τώρα, σε μερικούς μήνες, φυσικά και θα άξιζε κάθε ψήφο, όχι μόνο από τους “νέους” Έλληνες αλλά και από τους “παλιούς” Έλληνες. Και αυτό επειδή θα ήταν η πρώτη κυβέρνηση που άπλα θα νικούσε το “τέρας της γραφειοκρατίας”.

Αλλά επειδή κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει στον αιώνα των αιώνων ας σοβαρευτούμε και ας μην τρομοκρατούμε άλλο τους Έλληνες πολίτες. Λίγη ντροπή δεν βλάπτει

 

Το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ  http://www.capital.gr/epikairotita/3285292/850-000-ellinopoiiseis-gia-psifothirikous-skopous

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top