Shqip

Arratia e shqiptarëve, shtohen kontrollet në portin e Durrësit

Fluksi i shtuar i qytetarëve shqiptarë që dalin jashtë kufijve të vendit në drejtim të zonës “Shengen” ka shtuar kontrollet në pikën kufitare të Durrësit.

Disa qindra qytetarë, kryesisht nga zonat e Elbasanit, Fierit dhe Librazhdit, nuk janë lejuar të kalojnë kufirin shqiptar gjatë fundjavës.

Burime nga Drejtoria Rajonale e Migracionit dhe Kufirit bëjnë të ditur se, të gjithë ata që nuk janë lejuar të imbarkohen në tragetet e linjave detare me Italinë nuk e kanë justifikuar qëllimin e udhëtimit.

Shumë prej të kthyerve ishin familje shqiptare që kishin si destinacion Gjermaninë. Kontrollorët e vendkalimit kufitar në portin e Durrësit nuk janë bindur nga deklaratat e tyre. Shumat e pamjaftueshme të parave që kanë pasur me vete apo mungesa e dokumentacionit nga pritësi kanë mjaftuar për të kthyer mbrapsht afro 600 persona vetëm në fundjavë, ndërsa në ditët e para të javës fluksi i largimeve nga porti i Durrësit ka qenë i më i ulët.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top