ΑΛΒΑΝΙΑ

Αρχίζει η κατασκευή του αγωγού TAP στην Αλβανία

Αρχίζει η κατασκευή και οι εργασίες σε οδικούς άξονες και γέφυρες σε όλη τη διαδρομή του Διαδρατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) στην Αλβανία, όπως ανακοινώθηκε από τους υπεύθυνους στα Τίρανα.

Τα έργα αφορούν περί τα 100 χιλιόμετρα δρόμου κατά μήκος της όδευσης του αγωγού και την κατασκευή τριών νέων γεφυρών και έργων αποκατάστασης πάνω από 40 υφιστάμενων. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2016, ενώ η κατασκευή του κυρίως έργου του αγωγού θα αρχίσουν το καλοκαίρι του 2016.

Επ’ ευκαιρία του γεγονότος τελέστηκαν μάλιστα εγκαίνια κοντά στην πόλη Τσοροβόντα, παρόντος του αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, του υπουργού Ενέργειας και Βιομηχανίας και του γενικού διευθυντή της TAP AG Ίαν Μπράντσοου. Στις ομιλίες τους οι κυβερνητικοί παράγοντες έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση για το πόσο σημαντικό είναι το έργο για την Αλβανία, μία από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στη χώρα, η οποία αναμένεται έχει θετικό αντίκτυπο στον τομέα της ενέργειας.

 

ΠΗΓΗ http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=719524

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top