ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απόψε η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου

Σήμερα, ίσως ήδη γνωρίζετε, είναι το χειμερινό ηλιοστάσιο. Αυτό σημαίνει ότι είναι η μεγαλύτερη νύχτα του έτους για τους ανθρώπους που ζουν στο βόρειο ημισφαίριο.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο blogger και δημοσιογράφος επιστημονικών θεμάτων Colin Schultz, απόψε θα είναι η μεγαλύτερη νύχτα στην ιστορία της γης.

Με άλλα λόγια, σε οποιαδήποτε μέρος του βόρειου ημισφαιρίου, η αποψινή βραδιά θα είναι μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη, από τότε που ο πλανήτης άρχισε να γυρίζει δεξιά πριν από περίπου 4.500 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Γιατί αυτή η νύχτα θα είναι μεγαλύτερη από ποτέ?

Ο λόγος είναι ότι η περιστροφή της Γης επιβραδύνεται με την πάροδο του χρόνου. Κάθε χρόνο, οι επιστήμονες εκτιμούν, ότι αυξάνεται η διάρκειά της κατά περίπου 15 έως 25 εκατομμυριοστά του δευτερολέπτου.

Μπορεί να φαίνεται (και να είναι) ένα πραγματικά πολύ μικρό ποσό (φανταστείτε ότι κάτι τέτοιο σημαίνει ότι σε όλη τη διάρκεια ζωής σας, η διάρκεια της ημέρας θα επεκταθεί περίπου δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου), ωστόσο αναγκάζει τους επίσημους χρονομέτρες για να προσθέτουν ένα κλάσμα του δευτερόλεπτου κάθε λίγα χρόνια.

 

Πηγή: http://www.thetoc.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top