ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από την Ε. Ένωση 4 στους 5 μετανάστες στην Αυστρία

Οι τέσσερις στους πέντε νέους μετανάστες –ήτοι το 78%– από το σύνολο των 65.000 που εγκαταστάθηκαν την προηγούμενη χρονιά μόνιμα στην Αυστρία προέρχονται από χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο σε ολόκληρο τον χώρο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), δήλωσε το στέλεχος του Τόμας Λίμπιγκ, παρουσιάζοντας σήμερα τα στοιχεία σχετικής έρευνας.

Ο αριθμός των νέων μεταναστών στην Αυστρία παρουσίασε πέρυσι μείωση κατά 3% σε σχέση με το 2012, αλλά ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει μια αύξηση της τάξης του 37% από το 2007, με την Αυστρία να καταγράφει οκτώ νέους μετανάστες ανά 1.000 κατοίκους.

Με αυτή την αναλογία η Αυστρία βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ, αλλά χαμηλότερα από τις χώρες που έχουν τη μεγαλύτερη αναλογία νέων μεταναστών, με πρώτη στην κατάταξη την Ελβετία, όπου καταγράφεται μια αναλογία 16 νέων μεταναστών ανά 1.000 κατοίκους (πέρυσι υποδέχθηκε συνολικά 136.200 νέους μετανάστες), ενώ ακολουθούν η Νορβηγία (12) και η Αυστραλία (11).

 

ΠΗΓΗ : http://www.ekriti.gr/article/apo-tin-eyropaiki-enosi-4-stoys-5-metanastes-stin-aystria#ixzz3KpmyeMm5

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top