ΑΛΒΑΝΙΑ

Αντιδράσεις στην Αλβανία για διόδια σε εθνική οδό

Από τις 15 Απριλίου, οι οδηγοί που ταξιδεύουν στον αυτοκινητόδρομο Durres-Kukes, γνωστό και ως Εθνική Οδός του Αλβανικού Έθνους (Rruga e Kombit), θα πρέπει να πληρώνουν για πρώτη φορά διόδια. H δοκιμαστική λειτουργιά  και οι τεχνικές δοκιμές των διοδίων ξεκίνησε, ξεκίνησαν προχτες Κυριακή και θα διαρκέσουν περίπου δύο εβδομάδες και το κόστος ανά διέλευση θα είναι 5 ευρώ για τα ΙΧ και θα φτάνει τα 22,5 ευρώ για τα βαριά φορτηγά. Διαβάστε εδώ https://albanians.gr/anoixan-ta-prota-diodia-stin-alvania-5-eyro-ana-dieleysi.html

Ωστόσο η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών και Ενέργειας της Αλβανίας για τα διόδια , έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Η είδηση προκάλεσε ανησυχίες για το αυξανόμενο κόστος στους κατοίκους της περιοχής. Μιας από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας για την ακρίβεια.

Ανησυχίες όμως προκλήθηκαν και για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στους τουρίστες από το Κόσοβο. Οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 50% περίπου όλων των τουριστών  που επισκέπτονται την Αλβανία.

Η αντιπολίτευση έσπευσε να ανακοινώσει οτι όταν έρθει στην εξουσία, θα άρει το μέτρο αυτό. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν προειδοποιήσει οτι θα πραγματοποιήσουν κλιμακούμενες διαμαρτυρίες. Όπως χαρακτηριστικά λένε, δεν μπορούν να πληρώνουν 10 ευρώ μόνο για να πάνε στην πρωτεύουσα και να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Επίσης οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται παράλληλα της εθνικής οδού υποστηρίζουν οτι τα διόδια θα αυξήσουν το κόστος μεταφοράς των προϊόντων τους. Ειδικά εξαιτίας του υψηλού φόρου στα φορτηγά και στα ρυμουλκούμενα. Ωστόσο, οι αλβανικές αρχές υποστηρίζουν ότι η τοποθέτηση διοδίων είναι απαραίτητη. Κι αυτό διότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη συντήρηση του αυτοκινητόδρομου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top