ΑΛΒΑΝΙΑ

Άνοιξαν τα πρώτα διόδια στην Αλβανία. 5 ευρώ ανά διέλευση 

Η Αλβανία μπαίνει στην εποχή των διοδίων. Ο πρώτος δρόμος με διόδια στην Αλβανία είναι γεγονός. Και δεν είναι άλλο από το Δρόμο του Έθνους”(Rruga e Kombit)

Έτσι λοιπόν  από σήμερα  από σήμερα 12.00 τοπική ώρα κάθε ΙΧ αυτοκίνητο καλείται να πληρώσει το ποσό των 5€ ανά διέλευση στην είσοδο του τούνελ του Kalimash, σύνολο 10 ευρώ.

Τα διόδια ήταν να τοποθετηθούν από το 2016 άλλα λόγω αντιδράσεων αναβλήθηκε η τοποθέτηση αρχικά για το Δεκέμβριο του 2017. Διαβάστε εδώ https://albanians.gr/tsouchtera-diodia-5-evro-apo-to-dekemvrio-stin-alvania.html

Όπως είχαμε επισημάνει και στο παραπάνω άρθρο το να πληρώνεις 5 ευρώ στο αυτοκινητόδρομο Δυρράχιο-Κουκες (Rruga e Kombit) είναι τουλάχιστον σκανδαλώδες. Η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία και το κόστος της ήταν περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Φυσικά ο αυτοκινητόδρομος εξακολουθεί να είναι ελλιπής σήμερα, οπού μέχρι στιγμής 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτοκινητιστικά ατυχήματα κατά μήκος αυτής της εθνικής οδού. Σε αυτό το αυτοκινητόδρομο υπάρχουν ακόμα ελλιπή τμήματα τεσσάρων λωρίδων και μη ασφαλείς έξοδοι.

Παρόλαυτα η κοινοπραξία που κέρδισε τη σύμβαση παραχώρησης για τη συντήρηση του οδικού δικτύου ξεκίνησε τις εργασίες κατασκευής διοδίων. Εν τω μεταξύ, η κοινοπραξία θα λάβει 5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως ως επιδότηση ξεκινώντας  από το τρίτο έτος έως το 15το έτος.

Φυσικά ενώ οι οδηγοί θα πληρώνουν 5 ευρώ ανά διέλευση οι Αλβανοί πολίτες θα πληρώνουν τον φόρο του δρόμου , διότι δεν θα καταργηθεί αυτός ο φόρος.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top