ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άνοιξε το τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα με την Αλβανία

Άνοιξε το τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα με την Αλβανία

Για περισσότερες από δύο περίπου ώρες έμεινε τελικά κλειστό το τελωνείο Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, στα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας από τους αγρότες.

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής μπλόκου Πρεσπών, Κώστας Κωνσταντινίδης, «είτε θα προβαίναμε στη συγκεκριμένη συμβολική κινητοποίηση, είτε θα ερχόμασταν σε σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις».

«Μετά από διαπραγματεύσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις καταλήξαμε στη χρυσή τομή του αποκλεισμού για λίγο περισσότερο από δυόμιση ώρες. Δεν είχαμε πρόθεση να συγκρουστούμε και σεβάστηκαν και τη συμβολική κίνηση που θέλαμε να κάνουμε» ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Ο αποκλεισμός του τελωνείου, (ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να αποκλειστεί για 24 ώρες) έγινε από αγρότες και κτηνοτρόφους – μεταξύ άλλων – από τις Πρέσπες και το Αμύνταιο Φλώρινας και την Καστοριά και στο σημείο βρέθηκαν περισσότερα από 250 άτομα, τα οποία μετέβησαν στο τελωνείο με αγροτικά οχήματα.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top