ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Αναστέλλει το Δουβλίνο ΙΙ για τους Σύρους πρόσφυγες, η Γερμανία

Η Γερμανία ανοίγει επί της ουσίας τις πύλες της στους Σύρους πρόσφυγες, αναστέλλοντας τη Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ και σταματώντας την επαναπροώθησή τους στις χώρες πρώτης καταγραφής όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.

Η εν λόγω πρωτοβουλία της γερμανικής κυβέρνσης ελήφθη σε συνέχεια της συνάντησης Μέρκελ – Ολάντ για την προσφυγική κρίση, όπου η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος απήυθυναν κάλεσμα για την εφαρμογή ενιαίου συστήματος χορήγησης ασύλου σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Asylum Information Database, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Μετανάστευσης και Προσφύγων της Γερμανίας (BAMF) εξέδωσε εσωτερικές οδηγίες για την αναστολή ισχύος των διαδικασιών που προβλέπει ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ για τους Σύρους πρόσφυγες, προκειμένου η Γερμανία να καταστεί το κράτος-μέλος που θα είναι υπεύθυνο για την απεξεργασία των αιτήσεων ασύλου.

Ταυτόχρονα, ανακαλούνται εντολές αναγκαστικής επαναπροώθησης σε άλλες χώρες που έχουν ήδη εκδοθεί.

Βάσει της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ, ένα κράτος-μέλος της ΕΕ μπορεί να κάνει χρήση της “ρήτρας κυριαρχίας” για να αναλάβει οικειοθελώς την ευθύνη για την επεξεργασία των αιτήσεων χορήγησης ασύλου για τις οποίες σε άλλη περίπτωση δεν φέρει την ευθύνη.

ΠΗΓΗ http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/h-germania-anastellei-to-doyvlino-ii-gia-toys-suroys-prosfyges.3629876.html

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top