ΑΛΒΑΝΙΑ

Ανάπλαση 4 πόλεων στη Νότια Αλβανία με χρηματοδότηση της Παγκόσμιας Τράπεζας

Ανάπλαση 4 πόλεων στη Ν. Αλβανία με χρηματοδότηση της Παγκόσμιας Τράπεζας Συγκεκριμένα έργα σε τέσσερις πόλεις, Μπεράτι, Περμέτι, Αργυρόκαστρο, και Αγ. Σαράντα, θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Αστικών και Τουριστικών Προγραμμάτων (PIUTD) από το Αλβανικό Ταμείο Ανάπτυξης, με χρηματοδότηση της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Στόχος του έργου αυτού είναι η βελτίωση των αστικών υποδομών, η ενθάρρυνση του βιώσιμου τουρισμού και η οικονομική ανάπτυξη και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στη Νότια Αλβανία. Περισσότεροι από 84.000 κάτοικοι και περισσότεροι από 300.000 τουρίστες αναμένεται να επωφεληθούν από το εν λόγω έργο. Θα εφαρμοστεί σε μια περίοδο πέντε ετών και περιλαμβάνει τρία βασικά στοιχεία: πολεοδομικό σχεδιασμό και υποδομές, βελτίωση των τουριστικών χώρων, εμπορική προώθηση του τουρισμού και ανάπτυξη προϊόντων.

Τα συγκεκριμένα έργα σε κάθε πόλη περιλαμβάνουν τις ακόλουθες παρεμβάσεις:

1. Μπεράτι: α) Αποκατάσταση της πλακόστρωτης οδού Mihal Komneno στο κάστρο Berat, β) Αναβάθμιση του οδού πρόσβασης Muzak Topia στο Κάστρο Μπερατίου.

2. Περμέτι: Φωτισμός οδών και μνημείων στην περιοχή του ιστορικού κέντρου.

3. Αργυρόκαστρο: α) Παζάρι αποκατάσταση λιθόστρωτου δρόμου, β) Διαδρομή Ali Pasha και σταθεροποίηση πλαγιάς, γ) Φωτισμός οδών και μνημείων στην περιοχή του ιστορικού κέντρου.

4. Αγ. Σαράντα: Ανακαίνιση του υφιστάμενου οδοστρώματος “Naim Frasheri”.

Το Αλβανικό Ταμείο Ανάπτυξης έχει ξεκινήσει τις αιτήσεις για εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα προαναφερθέντα έργα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top