Νομοθεσίες Άδεια Διαμονής

Ανανέωση άδειας διαμονής για εξαρτημένη εργασία – Ανασφάλιστος

Η άδεια διαμονής μου λήγει σε ένα μήνα και συνειδητοποιώ ότι δεν έχω όσα ένσημα χρειάζονται για την ανανέωσή της. Όμως πέρσι δεν είχα κάρτα ανεργίας επειδή δούλευα, αλλά ο εργοδότης δεν μου έβαλε ένσημα. Τι να κάνω;

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 

Υποθέτουμε ότι είστε κάτοχος διετούς άδειας διαμονής για εξαρτημένη εργασία, όπου απαιτούνται 240 ένσημα στην ανανέωση ή 100 εάν για το υπόλοιπο διάστημα δικαιολογείται η αποχή από την εργασία (λόγω ανεργίας, ασθένειας κλπ.)

 

Το γεγονός ότι ο εργοδότης σας δεν σας ασφάλισε ως όφειλε, παρότι σας απασχόλησε, σας δίνει δικαίωμα να κάνετε Καταγγελία στο ΙΚΑ, εκθέτοντας το χρονικό διάστημα που εργαστήκατε ανασφάλιστος. Αντίγραφο της καταγγελίας αυτής πρέπει να προσκομίσετε κατά την ανανέωση της άδειας διαμονής σας. Η δε Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα περιμένει την έκβαση της καταγγελίας και εάν το ΙΚΑ τη δεχτεί και εκδώσει Πράξη Επιβολής Εισφορών (ΠΕΕ) τότε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα εκδώσει την άδεια διαμονής (εγκ. ΥΠΕΣ 17/3.2.2011).

 

Προσοχή όμως στο εμπρόθεσμο της καταγγελίας στο ΙΚΑ, καθώς πρέπει να γίνει μέσα σε 12 μήνες από την απόλυσή ή την αποχώρησή σας από την εργασία.

 

Πηγή http://www.mighelp.net/Ανανέωση άδειας διαμονής για εξαρτημένη εργασία – Ανασφάλιστος

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top