ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Ανακοίνωση Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την τροπολογία σε βάρος της “δεύτερης γενιάς μεταναστών”

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την τροπολογία σε βάρος της “δεύτερης γενιάς μεταναστών”

 

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με επιμονή τα προηγούμενα χρόνια κατέδειξε το θέμα της διακριτικής μεταχείρισης των αλλοδαπών εργαζομένων από το ΙΚΑ/ΕΦΚΑ και την αδικία σε βάρος των νέων της «δεύτερης γενιάς».

Παρά τη ενσωματωθείσα ενωσιακή νομοθεσία για την ίση μεταχείριση, που αίρει κάθε αμφισβήτηση για το θέμα, το ΙΚΑ/ΕΦΚΑ, , αντιμετωπίζει επίμονα ρατσιστικά την “μεταναστευτική οικογένεια” αφήνοντας χωρίς ασφάλεια τα παιδιά της που ενώ ενηλικιώνονται, σπουδάζουν ή είναι άνεργα. Μετά τα 18, τα παιδιά των μεταναστών αντιμετωπίζονται σαν νεοεισερχόμενοι στη χώρα. Υποκρισία και ντροπή.

Η Υπουργός Αχτσιόγλου, απαξιώνοντας τους θεσμούς,  δεν απάντησε καν στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Δεν απάντησε στις οργανώσεις των μεταναστών, στο ΣτΠ, ούτε καν έλαβε υπόψιν την τοποθέτηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που επιβεβαιώνει τα αυτονόητα.

Χτες, με τη συνηθισμένη πρακτική των εκπρόθεσμων τροπολογιών και χωρίς την υπογραφή του συναρμόδιου Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, το υπουργείο Εργασίας  επιχείρησε να νομιμοποιήσει την παράνομη πρακτική του. Όχι να την διορθώσει.  Προφανώς, η νομοθεσία για την ίση μεταχείριση και τα κάθε είδους παρατηρητήρια και μηχανισμοί που αφειδώς ιδρύει η κυβέρνηση αφορούν συνέδρια και ημερίδες και όχι την πραγματική ζωή.

Αν τους έχει μείνει έστω και λίγη αξιοπρέπεια να φέρουν άμεσα στη Βουλή τροποποίηση της χτεσινής ρύθμισης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top