ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κύκλωμα νομιμοποιούσε παράνομα μετανάστες μέσω αναγνώρισης εξωγάμων τέκνων

Κύκλωμα νομιμοποιούσε παράνομα μετανάστες

Μέσα στο Ληξιαρχείο του δήμου Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν μέλη κυκλώματος παράνομων νομιμοποιήσεων αλλοδαπών, που επιδίωκαν την έκδοση αδειών παραμονής μέσω παράνομων πράξεων αναγνώρισης εξώγαμων τέκνων.

Στην υπόθεση εμπλέκονται τέσσερα άτομα, εκ των οποίων ένας αλλοδαπός, η βιολογική μητέρα του προς αναγνώριση παιδιού και δύο μάρτυρες αποδείξεως, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και αναζητείται ο «εγκέφαλος» της σπείρας.

Την υπόθεση εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Επιχειρησιακής Τακτικής και Δράσης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ύστερα από συστηματική συλλογή και αξιολόγηση προανακριτικών στοιχείων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν, χτες το πρωί, στο Ληξιαρχείο του Δήμου Θεσσαλονίκης, συνολικά τέσσερα άτομα, εκ των οποίων ένας 31χρονος υπήκοος Πακιστάν, μία 32χρονη ημεδαπή, φερόμενη ως η βιολογική μητέρα ανήλικου παιδιού και δύο μάρτυρες αποδείξεως.

Σε βάρος των συλληφθέντων καθώς και του 27χρονου Πακιστανού «εγκεφάλου» της σπείρας, ο οποίος συντόνιζε και επέβλεπε τη διαδικασία των παράνομων νομιμοποιήσεων, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης», της «Διατάραξης οικογενειακής ειρήνης», της «Διευκόλυνσης παράνομης διαμονής πολίτη τρίτης χώρας» και της παράβασης του Νόμου «περί Αλλοδαπών».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 31χρονος αλλοδαπός, προκειμένου να εξασφαλίσει πενταετή άδεια διαμονής από τις αρμόδιες Αρχές, ως υποτιθέμενος πατέρας ημεδαπού τέκνου, μετέβη στο Ληξιαρχείο Θεσσαλονίκης, μαζί με την 32χρονη συνεργό του και δύο ημεδαπούς μάρτυρες αποδείξεως και κατέθεσε δικαιολογητικά, μεταξύ των οποίων μία συμβολαιογραφική πράξη Εκούσιας Αναγνώρισης Εξώγαμου Τέκνου.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο υποψήφιος «πατέρας» θα κατέβαλλε στο αρχηγικό στέλεχος του κυκλώματος το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, μέρος των οποίων θα παραλάμβανε στη συνέχεια η βιολογική μητέρα του ανήλικου παιδιού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ιθύνοντα νου.

ΠΗΓΗ http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=4&artid=223092

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top