ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλβανικό Σχολείο στα Χανιά: Να διεκδικούμε χωρίς να προκαλούμε Φωτο

Εγκαίνια έκανε την Κυριακή 21 Ιανουαρίου το πρώτο αλβανικό σχολείο στην Παλαιόχωρα Χανίων. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής Αλβανός πρέσβης, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμησή του για την πρωτοβουλία των ελληνικών αρχών και δήλωσε υπερήφανος για το γεγονός ότι τώρα δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν σωστά την αλβανική γλώσσα.

Μέχρι εδώ όλα καλά, τα παιδιά θα μάθουν την  αλβανική γλώσσα, η κοινότητα έκανε το καθήκον  της παραχωρώντας αίθουσες διαδασκαλίας και όλοι είναι  ευχαριστημένοι.  Αυτό  όμως που έκανε αρνητική εντύπωση και προκάλεσε την αντίδραση όλου του ελληνικού τύπου είναι μια φωτογραφία  όπου φαίνεται ο αναπληρωτής πρέσβης της Αλβανίας να αγκαλιάζει ένα παιδί που φορά μπλούζα με τον χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας», στον οποίο περιλαμβάνονται και ελληνικά εδάφη!!!

Μια πράξη τελείως ακαταλαβίστική  που δεν έπρεπε να είχε γίνει και ειδικά όταν γίνεται μπροστά στο αναπληρωτή πρέσβη ο οποίος είναι εκπρόσωπος του αλβανικού κράτους στην Ελλάδα. Οι διοργανωτές τέτοιων εκδηλώσεων θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο. Να διεκδικούμε τα δικαιώματα μας αλλά χωρίς να προκαλούμε. Οι μετανάστες που ζούμε στην Ελλάδα  έχουμε δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Όπως έχουμε δικαίωμα να μάθουν τα παιδιά μας την Αλβανική γλώσσα , έτσι και έχουμε την υποχρέωση να σεβόμαστε την Ελλάδα και να μην προκαλούμε με εθνικιστικές πράξεις.

Οι Αλβανοί μετανάστες θα πρέπει να γίνουμε η γέφυρα που ενώνει τους δυο λαούς. Και κυρίως μην ποτίζουμε τα παιδιά μας με το δηλητήριο του εθνικισμού.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top