ΑΛΒΑΝΙΑ

Αλβανία. Υπουργείο για την Αλβανική Διασπορά ανήγγειλε ο Έντι Ράμα 

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα , κατά της διάρκεια συνάντησης που είχε με τους Πρέσβεις της Αλβανίας ανά τον κόσμο, ανακοίνωσε ότι στην νέα κυβέρνηση που θα ανακοινωθεί την Κυριακή, θα δημιουργηθεί και ένα νέο Υπουργείο, που θα έχει αρμοδιότητα τους Αλβανούς που ζούν ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες δεν πρόκειται ακριβώς για Υπουργείο άλλα για έναν υπουργό  παρά τω Πρωθυπουργώ, ο οποίος θα καλύπτει την Αλβανική Διασπορά.

Όπως δήλωσε ο κ.Ράμα ” Η νέα κυβέρνηση θα έχει έναν  υπουργό  παρά τω Πρωθυπουργώ αποκλειστικά για τους Αλβανούς  εκτός της Αλβανίας. Ο Υπουργός των Εξωτερικών, έχει ανάγκη για ένα “γερο στήριγμα”, που θα αντλεί πολίτικη δύναμη απευθείας από τον πρωθυπουργό.”

Η Αλβανική Διασπορά ανά τον κόσμο, τόνισε ο κ Ράμα, είναι ένα ανεκμετάλευτο δυναμικό, με το οποίο δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε σαν σχέσεις που αρχίζουν και τελειώνουν σε Εθνικές γιορτές ή σε σποραδικές συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων της Αλβανικής Κυβέρνησης και των Αλβανών που ζούνε εκτός της χώρας που ναι μεν είναι σημαντικές άλλα χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα αν εξεταστούν υπό το πρίσμα των γνώσεων των εμπειριών και των δυνατοτήτων που έχουν οι Αλβανοί εκτός χωράς. Έτσι η τοποθέτηση ενός υπουργού θα βοηθήσει.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top