ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλβανία Ξεκινάει η επίλυση του προβλήματος των τοπωνυμίων στα διαβατήρια

Το Αλβανικό Υπουργείο Εσωτερικόν ανακοίνωσε ότι από τα μέσα Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία διόρθωσης των τοπωνυμίων στα διαβατήρια, τις ταυτότητες και τα Πιστοποιητικά Γεννήσεως για τα παιδιά των Αλβανών που έχουν γεννηθεί εκτός Αλβανίας.

Είναι ένα θέμα που έχει επηρεάσει κύριος τούς Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα που είναι γνωστό ως το “Πρόβλημα των τοπωνυμίων”  Συγκεκριμένα στα διαβατήρια των παιδιών που είχαν γεννηθεί λογού χάρη στην Θεσσαλονίκη ο τόπος γέννησης γραφόταν ως Selanik Greqi και όχι Thessaloniki όπως είναι η διεθνής ορολογία της πόλης.

Πλέων κατόπιν συμφωνίας μεταξύ των δυο κυβερνήσεων, και έπειτα από την Υπουργική απόφαση της Κυβέρνησης της Αλβανίας που πάρθηκε της 27 Αυγούστου, ξεκινάει η έκδοση εγγράφων που ο τόπος γέννησης θα αναγράφετε βάση των στάνταρτ της  ICAO-International Civil Aviation Organization

Το μόνο μελανό σημείο στην όλη υπόθεση είναι ότι για άλλη μια φορά, οι Αλβανοί μετανάστες καλούνται να πληρώσουν την ζημιά. Για ένα λάθος που δεν φταίνε , οι Αλβανοί μετανάστες είναι αναγκασμένοι να βγάλουν νέα έγγραφα τα οποία θα τα πληρώσουν ξανά από την τσέπη  τους.

 

135086 135087 135088 135089

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Fillon puna për korigjinim e Toponimeve Branda Tetorit aplikimet e reja FOTO

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top