ΑΛΒΑΝΙΑ

Αλβανία Τσουχτερά διόδια σε 8 εθνικές οδούς

Αλβανία Τσουχτερά  διόδια σε 8 εθνικές οδούς

Τσουχτερά διόδια σε 8 εθνικές οδούς προγραμματίζει η Αλβανική Κυβέρνηση. Σύμφωνα με την μελέτη που συνέταξε για λογαριασμό της Αλβανικής Κυβέρνησης το BERZH( Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim) , οι οδηγοί στην Αλβανία καλούνται να πληρώσου από 0,005€ ανά χιλιόμετρο έως 0,035€ ανά χιλιόμετρο.

Η μελέτη και οι προτεινόμενες τιμές των διοδίων εμφανίζονται στο παρακάτω πινάκα.

rruget-me-pagese

Όσον άφορα τον “Δρόμο του Έθνους”(Rruga e Kombit) κάθε ΙΧ αυτοκίνητο καλείται να πληρώσει το ποσό των 5€ (4.16€ χωρίς το ΦΠΑ) δηλαδή 0,036€ ανά κμ, που καθιστά  τον δρόμο πιο ακριβό και από την Εγνατία Οδό στην Ελλάδα. Ο  “Δρόμος του Έθνους”(Rruga e Kombit) αποτελεί τον κύριο οδικό άξονα που συνδέει το Κόσοβο με την Αλβανία.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα αρχίσει η επιβολή των διοδίων. Σύμφωνα με την μελέτη του  BERZH η εφαρμογή θα πρέπει να γίνει σε 3 φάσεις. Οι πρώτοι δρόμοι που θα επιβληθούν διόδια είναι Τίρανα Δυρράχιο, Τίρανα Ελμπασάν, και Rruga e Arberit ( Τίρανα-Ντίμπερ-FYROM), δρόμος που είναι ακόμα υπό κατασκευή.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top