ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλβανία: Τραπεζικός έκλεβε χρήματα από το Εθνικό Θησαυροφυλάκιο για να τζογάρει!

 

Είχε πάρει περί τα 6,5 εκατ. δολάρια μέχρι να ομολογήσει στον επικεφαλής του την απάτη

Δεν ήταν οι κάμερες ασφαλείας που έβγαλαν στο φως την δράση του Αλβανού εργαζομένου στην Κεντρική Τράπεζα της Αλβανίας, αλλά ο ίδιος ο διευθυντής, που παραδέχθηκε στον διοικητή της τράπεζας ότι έκλεβε χρήματα από το θησαυροφυλάκιο της χώρας για να τα παίζει στο στοίχημα.

Τον Ιούλιο, ο Ardian Bitraj παραδέχθηκε στον επικεφαλής του ότι είχε κλέψει περί τα 6,5 εκατ. δολάρια, γεμίζοντας τα άδεια κουτιά των χρημάτων που έπαιρνε με βιβλία.

Μετά την μαρτυρία του υπαλλήλου, η αλβανική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 18 άλλων ατόμων, οι οποίοι είχαν το ίδιο πάθος με τον Bitraj, τον τζόγο, ενώ έχασε την θέση του και ο διοικητής της αλβανικής κεντρικής τράπεζας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters, όλα άρχισαν τον Μάιο του 2010, όταν ο Bitraj, διευθυντής του τμήματος του θησαυροφυλακίου της κεντρικής τράπεζας της Αλβανίας, άνοιξε το πρώτο, ξύλινο κιβώτιο, όπου φυλάσσονται τα χρήματα του αλβανικού κράτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top