ΑΛΒΑΝΙΑ

Αλβανία: Tουριστική αξιοποίηση της νήσου Σάσαν

Αλβανία: Τουριστική αξιοποίηση της νήσου Σάσων

Η αλβανική κυβέρνηση αποφάσισε να αξιοποιήσει τουριστικά την νήσο Σάσων για προσέλκυση τουριστών.

Έτσι σε συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ του υπουργείου Άμυνας και του υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης – Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας, το προσωπικό των αλβανικών ενόπλων δυνάμεων ανέλαβε τον καθαρισμό του νησιού, με ιδιαίτερη έμφαση στις ακτές του.

Συγκεκριμένα «μονάδες της Ναυτικής Δύναμης και της Διοίκησης στρατιωτικής εκπαίδευσης επί δύο ημέρες ανέλαβαν τον ευπρεπισμό του νησιού και τον καθαρισμό όλων των διαδρομών που δίνουν πρόσβαση σε παραλίες, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους τουρίστες να επισκέπτονται τις παράκτιες περιοχές του”.

Επίσης, οι Αλβανοί στρατιώτες έσβησαν όλα τα συνθήματα ή ζωγραφικές που βρίσκονταν σε ορισμένα παλαιά κτήρια.

Το νησί Σάσαν έχει έκταση 5,7 χλμ, χωρίς μόνιμο πληθυσμό.

Η αξιοποίηση του νησιού ξεκίνησε το 2015, ως ένα πιλοτικό πρόγραμμα της κυβέρνησης αλλά το 2016 έκλεισε ξανά για λογούς ασφαλείας.

Το πρόγραμμα 

Το νησί θα παραμείνει ανοιχτό για τους τουρίστες από 1 Μάιου 2017 έως 31 Οκτώβριοι 2017. Οι τουρίστες θα μπορέσουν να επισκεφθούν ν το νησί από της 8 το πρωί έως της 7 το βράδυ.

Έχουν καθοριστεί συγκεκριμένα δρομολόγια από το λιμάνι του Αυλώνα. Οι τουρίστες θα πληρώσουν ένα εισιτήριο στον Δήμο Αυλώνας, ο οποίος  θα φροντίσει εξουσιοδοτημένοι οδηγοί να συνοδεύουν τους τουρίστες στο νησί.  Επίσης κατά την παραμονή τους στο νησί οι επισκέπτες θα συνοδεύονται πάντα από οδηγούς και θα ακολουθούν συγκεκριμένα δρομολόγια.

Επίσης σκάφη αναψυχής θα μπορoυν να μπουν στο στρατιωτικό λιμάνι , κατόπιν σχετικής άδειας από το λιμεναρχείο Αυλωνας. Επίσης απαγορεύετε ρητά η κάθε είδους κατασκευή, η κατασκήνωση στο νησί και η καταδύσεις.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top