ΑΛΒΑΝΙΑ

ΑΛΒΑΝΙΑ: ΤΟ ΔΝΤ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ

ΑΛΒΑΝΙΑ: ΤΟ ΔΝΤ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ενέκρινε την δεύτερη και την τρίτη αξιολόγηση της συμφωνίας με την Αλβανία, γεγονός που ανοίγει τον “δρόμο” για την άμεση εκταμίευση της δεύτερης και της τρίτης δόσης του προγράμματος βοήθειας, ύψους περίπου 53 εκατομμυρίων ευρώ.
Η απόφαση του ΔΝΤ ελήφθη με βάση την τήρηση των δεσμεύσεων των αλβανικών Αρχών και την προώθηση και εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε τομείς όπως η ενέργεια, η φορολογία και το συνταξιοδοτικό σύστημα, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Αλβανίας.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η πολιτική που εφαρμόζεται και οι προσπάθειες μεταρρύθμισης, παρέχουν αξιόπιστη βάση για την ανάκαμψη της οικονομικής ανάπτυξης και τη διατήρηση της μακροοικονομικής σταθερότητας στη χώρα.

Η αλβανική οικονομία -σύμφωνα με το ΔΝΤ- ανακάμπτει, εξέλιξη που αποτυπώνεται στην αύξηση της επενδυτικής εμπιστοσύνης, την άνοδο της κατανάλωσης και την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top